Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Η 26χρονη φουρνάρισσα με σύνδρομο Down μας βάζει τα γυαλιά | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την ηλικία των 15 χρόνων, η Collette Divitto έψηνε συνέχεια στον ελεύθερο χρόνο της στην κουζίνα της οικογένειας.

«Πάντα έψηνα μετά το σχολείο και τα Σαββατοκύριακα», εξηγεί η Collette. Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η αγάπη της για το ψήσιμο ήταν κάτι παραπάνω από χόμπι και αποφάσισε να το κάνει επάγγελμα.

askdaoui2

Στα 22 της χρόνια άρχισε να στέλνει βιογραφικά σε παρόμοιες θέσεις εργασίας στη Βοστώνη. Σε κάθε συνέντευξη, κουβαλούσε μαζί της δείγματα από τα μπισκότα για τα οποία η οικογένεια και οι φίλοι της περηφανεύονταν.

Παρόλα αυτά σε όσες συνεντεύξεις κι αν πήγε, έβρισκε μπροστά της κλειστές πόρτες και ευγενικές απορρίψεις. Κι αυτό γιατί η 22χρονη είναι ένα κορίτσι με σύνδρομο Down.

askdaoui3

Η Collette ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και με τη βοήθεια της μητέρας και της αδελφής της ξεκίνησε την δική της επιχείρηση με μπισκότα που έφτιαχνε η ίδια με μυστική συνταγή, με σοκολάτα και κανέλα, αναφέρει το CBS News.

Σύντομα έλαβε την πρώτη παραγγελία της από ένα τοπικό μαγαζί της πόλης. Ξεκίνησε να ψήνει 100 μπισκότα την εβδομάδα ωστόσο όταν έγινε γνωστή στα μέσα η ιστορία της, οι παραγγελίες ξεπερνούσαν τις δέκα χιλιάδες.

askdaoui4

Σήμερα στα 26 της χρόνια είναι χαρούμενη που λόγω της αύξησης της δουλειάς της μπορεί να προσλάβει προσωπικό με και χωρίς αναπηρία.

Μέχρι στιγμής, το προσωπικό της επιχείρησης αποτελείται από την ίδια, τη μαμά της και την αδερφή της, καθώς και εθελοντές από το τοπικό μαγαζί που την εμπιστεύτηκε στο ξεκίνημά της.

Η κοπέλα ελπίζει μέσα από τη δική της ιστορία να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους με όποιον τρόπο μπορούν, παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσουν.

askdaoui1

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ