Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Η σέλφι που κατέστρεψε το ξύλινο άγαλμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελειωμό φαίνεται να μην έχει η συνήθεια που έχουν αναπτύξει τουρίστες σε ολόκληρο τον κόσμο που στην προσπάθειά τους να βγάλουν μια selfie έχουν σπάσει κατά καιρούς αγάλματα- αριστουργήματα, που έχουν φιλοτεχνηθεί πριν από αιώνες.

Το νέο κρούσμα σημειώθηκε αυτή τη φορά στη Λισαβόνα, όταν ένας επισκέπτης του National Museum of Ancient Art στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας γκρέμισε από το βάθρο του ένα άγαλμα του 18ου αιώνα, τη στιγμή που πόζαρε πλάι του. Ο ανεύθυνος τουρίστας από τη Βραζιλία κατάφερε να θρυμματίσει το πολύχρωμο ξύλινο άγαλμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

fireshot-capture-086-%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1_-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%ad%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%ac%ce%b3%ce%b1

Το περιστατικό κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του ο Nuno Miguel Rodriges, που κατά τύχη βρισκόταν στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή. «Υπήρχαν φύλακες στην αίθουσα τη στιγμή του συμβάντος… Όλοι μας δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με αυτό που συνέβη. Έπεσε μεγάλη σιωπή» δήλωσε στην εφημερίδα Publico.

Στη σελίδα του στο Facebook, το NMAA ανακοίνωσε ότι το άγαλμα θα εξεταστεί από την ομάδα συντηρητών του μουσείου και η έκθεση θα γνωστοποιηθεί στο κοινό. Θα εξεταστεί επίσης το ενδεχόμενο τοποθέτησής του σε διαφορετικού τύπου βάθρο όταν εκτεθεί ξανά. «Η κατάσταση είναι, όμως, απαράδεκτη» δήλωσε, στην εφημερίδα Diário de Notícias, ο αναπληρωτής διευθυντής του μουσείου, José Alberto Seabra Carvalho. «Το άγαλμα έχει επηρεαστεί, σε μεγάλο βαθμό, στα φτερά, το ένα χέρι και τον μανδύα. Η βλάβη είναι σοβαρή αλλά αναστρέψιμη» πρόσθεσε.

1094532_st

Το άγαλμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ πριν σπάσει

 

 

Πηγή: lifo

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ