Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Βρέστη: Μια υπέροχη πόλη στα βορειοδυτικά της Γαλλίας | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην καρδιά της Βρετάνης, στη βορειοδυτική Γαλλία, η Βρέστη (Brest στα γαλλικά) είναι όμορφη πόλη και σημαντικό λιμάνι σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς φυσικούς όρμους της χώρας. Αποτελεί επίσης ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσει κανείς την εντυπωσιακή φυσική ομορφιά του βόρειου Finistère, της περιφέρειας στην οποία ανήκει.

Στο «μενού» της περιήγησης στην πόλη περιλαμβάνεται η γέφυρα Pont de Recouvrance πάνω από τον ποταμό Penfeld, η βόλτα στις πολύβουες προκυμαίες της μέχρι το κάστρο, όπου λειτουργεί το μουσείο της πόλης, και φυσικά το πάρκο θαλάσσιας ζωής Océanopolis.

Το λιμάνι οχυρώθηκε από τον Σεμπαστιέν Βωμπάν (1633-1707) και η πόλη βομβαρδίστηκε το 1944. Ανοικοδομήθηκε τη δεκαετία του ’50 με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον- χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας αποτελεί η γέφυρα Pont de l’Iroise πάνω από τον ποταμό Élorn, ένα «θαύμα» της αρχιτεκτονικής, όπως χαρακτηρίζεται, που άνοιξε το 1994.

Μπορεί κανείς να τη θαυμάσει από τη γέφυρα Albert Louppe, που είναι μόνο για πεζούς και ποδηλάτες. Είναι ιδανικό μέρος για να κάνει ο επισκέπτης βόλτα και να απολαύσει τη θέα προς το φημισμένο λιμάνι της Βρέστης -το «Rade de Brest»-, προστατευόμενο τμήμα της θάλασσας αρκετά μεγάλo ώστε να αγκυροβολούν μεγάλα πλοία.

«Ορόσημο» της Βρέστης είναι και το εμπορικό λιμάνι της όπου μπορεί κανείς να νιώσει την ατμόσφαιρά της, βολτάροντας στην προκυμαία Quai Commandant-Malbert. Από εκεί μπορεί να δει τα ναυπηγεία, τη θρυλική σκούνα La Recouvrance και το Abeille-Flandres, ένα από τα πιο δυνατά ρυμουλκά στον κόσμο.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στην πόλη, τα βήματα του ταξιδιώτη τον οδηγούν στο κάστρο και Ναυτικό Μουσείο της πόλης. Απαραίτητη στάση στο Océanopolis, το μοναδικό του είδους του στην Ευρώπη, που διαθέτει τεράστια ενυδρεία και κλινική για φώκιες. Οι επισκέπτες έχουν μάλιστα την ευκαιρία να αγγίξουν ορισμένα είδη θαλάσσια ζωής.

Η ιστορία της πόλης ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα. Στη Βρέστη ιδρύθηκε το 1752 η Académie de Marine (Ναυτική Ακαδημία) και εκεί κατασκευάστηκε το αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle. Κάθε τέσσερα χρόνια, η πόλη φιλοξενεί τη διεθνή ναυτική γιορτή Les Tonnerres de Brest.

«Η Βρέστη είναι προορισμός, όχι πέρασμα» λένε οι κάτοικοί της – και όσοι βρεθούν στην πανέμορφη αυτή γωνιά της Γαλλίας θα το επιβεβαιώσουν.

ΒΡΕΣΤΗ

ΒΡΕΣΤΗ

ΒΡΕΣΤΗ

ΒΡΕΣΤΗ

ΒΡΕΣΤΗ

ΒΡΕΣΤΗ

ΒΡΕΣΤΗ

ΒΡΕΣΤΗ

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ