Διαφήμιση

Κόσμος

Αυτή είναι η πόλη όπου τα ποδήλατα είναι περισσότερα από τα αυτοκίνητα | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Έχοντας δαπανήσει 135 εκατομμύρια ευρώ από το 2005 μέχρι σήμερα, προκειμένου να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τη μετακίνηση με ποδήλατα, η Δανία τελικά τα κατάφερε και δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα στους κατοίκους της, τα ποδήλατα που κινούνται σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας τής, υπερτερούν σε αριθμό τα αυτοκίνητα!

Με την κατασκευή ειδικών γεφυρών και δρόμων αποκλειστικά για ποδηλάτες και πεζούς η κυβέρνηση της Δανίας έχει να καυχιέται για το μεγάλο της επίτευγμα : Οι αρχές καταγράφουν τους αριθμούς των ποδηλάτων εδώ και δεκαετίες με τη βοήθεια 20 ηλεκτρικών αισθητήρων σε όλη την πόλη,  αυτοματοποιώντας τη μέτρηση του αριθμού των ποδηλάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους. Σύμφωνα με τις καταγραφές του τελευταίου χρόνου, μετρήθηκαν 35.080 νέα ποδήλατα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό στα 265.700, ενώ τα αυτοκίνητα της πόλης αριθμούν 252.600 οχήματα.

Η Κοπεγχάγη έχει βάλει στόχο ως το 2025 το 50% του συνόλου των μετακινήσεων, να γίνεται με ποδήλατα, με μόλις 9 ποσοστιαίες μονάδες να τη χωρίζουν από το στόχο, αφού το ποσοστό αυτό σήμερα είναι ήδη στο 41%!

 

 

Πηγή: klik

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version