Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Έτσι θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία στο μέλλον | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις εκτιμήσεις του για το πώς θα είναι τα ξενοδοχεία στο μέλλον αναλύει στο forbes.com ο διεθνώς αναγνωρισμένος φουτουριστής Δρ. Τζέιμς Καντον.

Ο κ. Καντον είναι πρώην εκτελεστικό στέλεχος στην Apple Computer, συγγραφέας και Δρ. στις κοινωνικές επιστήμες, και συνεργάστηκε με την Hotels.com προκειμένου να παρουσιάσει τη Μελέτη με τίτλο «Ξενοδοχεία του Μέλλοντος», σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο.

Όπως μάλιστα εκτιμά ο ίδιος, η μελέτη αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς παρουσιάζει πώς η καινοτομία μπορεί να εμπλουτίσει την εμπειρία διαμονής σε ξενοδοχείο και ταξιδίου γενικότερα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα είπε ο κ. Καντον στα επόμενα χρόνια θα δούμε στα ξενοδοχεία:

1. RoboButlers. Θα αποτελέσουν την κορυφαία τάση στα ξενοδοχεία του μέλλοντος. Θα είναι αυτόνομα και θα λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη και κοινωνικές δεξιότητες εξυπηρετώντας τους επισκέπτες. Θα μπορούν να αναλάβουν τα πάντα, από την υποδοχή επισκεπτών στο αεροδρόμιο μέχρι το σερβίρισμα γκουρμέ γεύσεων, την ετοιμασία του δωματίου, την παρέα, την εκπαίδευση, τις επιχειρηματικές συμβουλές και τις υπηρεσίες στην υποδοχή του ξενοδοχείου. Εκτιμάται ότι οι υπηρεσίες αυτές θα εκτελούνται από ρομπότ μέσα σε λίγες δεκαετίες, όμως μερικές θα είναι διαθέσιμες μέσα στα επόμενα χρόνια όπως τα RoboButlers, η διασκέδαση εικονικής πραγματικότητας, τα σπα μακροζωίας και οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές στα δωμάτια.

2. Η ανάδυση της νευροτεχνολογίας | η τεχνολογία αυτή θα καθιστά τον ύπνο πιο ξεκούραστο και πιο ανανεωτικό. Θα είναι προτιμότερη από τα χάπια που βοηθούν στον ύπνο.

3. Προγνωστικά στατιστικά στοιχεία ταξιδίων θα χρησιμοποιούνται προκειμένου να προβλέπεται τι επιθυμούν οι καταναλωτές από την ταξιδιωτική εμπειρία πριν ακόμα γίνει η κράτηση, ενώ οι κρατήσεις θα βοηθούνται από λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, με τη χρήση εξόρυξης δεδομένων σε υπολογιστές.

4. Θεματικά ξενοδοχεία βασισμένα σε κόσμους που συνεπαίρνουν τον επισκέπτη. Τα ξενοδοχεία θα γίνουν εμπειρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να έχουν προσδοκίες για μια πλήρως διαδραστική περιοχή ζωντανών εκδηλώσεων όπου το ξενοδοχείο βυθίζεται εντελώς στο θέμα που έχει επιλέξει. Οι εμπειρίες αυτές θα γίνουν Εναλλακτικά Ταξιδιωτικά Lifestyle, αναβαθμίζοντας την εμπειρία επισκέπτη σε βαθμό που δε μπορούμε να φανταστούμε σήμερα.

5. Στα αεροδρόμια θα επικρατήσουν τα αυτοκινούμενα pod και τα ρομποτικά ιπτάμενα αυτοκίνητα θα βοηθούν τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν την κίνηση. Επιπλέον, οι υπερηχητικές αερομεταφορές όπως το Hyper Loop θα συντομεύσουν δραματικά τις αποστάσεις των πτήσεων καθώς θα διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα σε δευτερόλεπτα.

6. Η γονιδιωματική γαστρονομία αναφέρεται σε φαγητό που ετοιμάζει το ξενοδοχείο για κάθε επισκέπτη ξεχωριστά, βάσει ανάλυσης του DNA που θα πραγματοποιείται από ειδικούς διατροφολόγους, τεχνολογίες τροφίμων, μαστερ σεφ και τεχνητή νοημοσύνη πολύ πριν την άφιξη του επισκέπτη στο ξενοδοχείο. Στόχος θα είναι η ενίσχυση της ευεξίας και της μακροζωίας του επισκέπτη αλλά και η απόλαυση του φαγητού.

7. Η επόμενη γενιά των σπα ευεξίας στα ξενοδοχεία θα περιλαμβάνει τεχνολογίες, θεραπείες και προγράμματα που δε μπορούμε ούτε να φανταστούμε σήμερα. Τα σπα θα βασίζονται σε προγνωστικές διαγνώσεις ασθενειών, σε προσωποποιημένη ανάλυση διατροφής και ανάλυση DNA. Εικονικοί γιατροί, αληθινά bot τεχνητής νοημοσύνης θα σχεδιάζουν έναν τρόπο ζωής, διατροφή και γυμναστική, ακόμα και επαγγελματική πορεία που μπορεί να αναβαθμίσει τη συναισθηματική νοημοσύνη του επισκέπτη αλλά και τη φυσική του κατάσταση.

 

 

Πηγή: travelstyle

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ