Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Άρχισαν διαδηλώσεις κατά του Τραμπ | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ένα άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το Όρεγκον και την Καλιφόρνια, αλλά και το άλλο στην πλευρά του Ατλαντικού, τη Μασαχουσέτη, τη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια σημειώθηκαν αψιμαχίες ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία με τους πρώτους να εκτοξεύουν αντικείμενα και τις αρχές να απαντούν με χρήση χημικών.

Φιλαδέλφεια, Βοστώνη, Πόρτλαντ, Όρεγκον, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Όουκλαντ, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Όστιν είναι πόλεις όπου οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν μεταξύ άλλων για την επιθετική προεκλογική ρητορική του Τραμπ για τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους κι άλλες κοινωνικές ομάδες και μειονότητες αλλά και την προεκλογική εξαγγελία του να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και να απαγορεύσει την είσοδο παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, δεν απάντησε άμεσα στα αιτήματα σχολιασμού των διαδηλώσεων, σημειώνει το ΑΜΠΕ. Ωστόσο ο Τραμπ στην επινίκια ομιλία του εμφανίστηκε ενωτικός για όλους τους Αμερικανούς.

Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του κεντρικού Μανχάταν, κατευθυνόμενοι προς τον Πύργο Τραμπ, στην 5η λεωφόρο, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Μανχάταν, με κεντρικό σύνθημα: «Δεν είναι ο πρόεδρός μου». Κάποιοι μάλιστα έκαψαν και αμερικανική σημαία.

Στο κεντρικό Σικάγο, στο Ιλινόις, περίπου 1.800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Trump International Hotel, φωνάζοντας συνθήματα «Όχι στον Τραμπ!» και «Όχι ρατσιστές στις ΗΠΑ». Η αστυνομία στο Σικάγο απαγόρευσε την κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο εμποδίζοντας την πορεία των διαδηλωτών, ενώ δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για συλλήψεις ή την άσκηση βίας.

Η αστυνομία στο Σιάτλ διεξάγει έρευνες σχετικά με αναφορά για πυροβολισμούς και πολλά θύματα σε μικρή απόσταση από την περιοχή όπου έγιναν διαδηλώσεις. Η πυροσβεστική στην ίδια πόλη δήλωσε ότι τα πληρώματα της περιθάλπουν πέντε άτομα που είχαν δεχθεί πυροβολισμούς. Οι δύο από τους τραυματίες, είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε αν το περιστατικό αυτό σχετίζεται με τις διαδηλώσεις, με την τοπική αστυνομία να δηλώνει στο Twitter ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν «μόλις αυτό καταστεί δυνατό».

at01

at02

at03

at04

at05

at06

at07

at08

at09

at10

at11

at12

at13

at14

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ