Μητσοτάκης

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Shares

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι αύριο Παρασκευή 30/10/2020 θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε.

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Η βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι να αποφευχθεί ένα γενικευμένο lockdown όπως αυτό που είχε γίνει στο πρώτο κύμα της πανδημίας το οποίο κόστισε αρκετά στην εθνική οικονομία.

Αυτή την φορά τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι και περιοριστικά, αλλά και οικονομικού τύπου για τις ομάδες που εκ των πραγμάτων θα πληγούν από τις νέες απαγορεύσεις και αφορούν κατά κύριο λόγο την εστίαση.

Αυτοί είναι οι περιορισμοί που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τα μέτρα θα κινούνται στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και για τις πράσινες περιοχές.

3. Κλείσιμο καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας από τις 21:00 ή της 22:00 το βράδυ με παράλληλη απαγόρευση κυκλοφορίας.

4. Μεγαλύτερο ποσοστό τηλεργασίας για όλους τους τομείς που θα φτάσει και το 80%.

Θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα λιανικής και τα σχολεία, ενώ το πρόγραμμα αυτό θα ισχύσει για τουλάχιστον ένα μήνα προκειμένου να αποφευχθεί το γενικό lockdown το οποίο όπως όλοι τονίζουν θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα υφεσιακής μορφής στην εθνική οικονομία.

Για σήμερα Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης περιμένει να έρθει στα χέρια του η τελική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει προκειμένου να καταρτίσει την δική της πρόταση επί των νέων μέτρων απαγόρευσης.

Πηγή: newsbomb

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *