ετοιμοθάνστου

«Συγγενείς ετοιμοθάνατου ασθενή ζήτησαν να παίξουν την αγαπημένη του μαντολινάτα» | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Η μάχη που δίνουν με τον κορονοϊό γιατροί και νοσηλευτές στις ΜΕΘ των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα είναι παροιμιώδης και κρύβει πολλές και συγκινητικές ιστορίες.

Νοσοκόμες ζητούν από ηλικιωμένους ασθενείς να σφίξουν το χέρι τους, ως ένδειξη ζωντάνιας και αντοχής. «Κύριε Συμεών με ακούς; Με ακούς; Θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι; Προσπάθησε, προσπάθησε«, ακούγεται να λέει γιατρός σε παππού στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία».

«Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας», λέει στην κάμερα του Alpha η Αντωνία Κουτσούκου, διευθύντρια της Μονάδας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κινείται σαν τις μέλισσες σε κυψέλη, αθόρυβα, όμως επίμονα και υπομονετικά, έχοντας ως ηθική ανταμοιβή τη χαρά όταν κάποιος ασθενής παίρνει εξιτήριο.

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος, που μιλά στην κάμερα, νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου. «Οταν βγήκα και μου είπαν ότι είμαι καλά ήταν η πιο συγκινητική στιγμή στη ζωή μου», αναφέρει ο ίδιος.

«Ένας από τους ασθενείς μας ήταν άσχημα, μάλλον δεν θα τα καταφέρει, ενημερώθηκε και η οικογένεια ότι δεν θα τα καταφέρει και ζήτησαν να του ανοίξουν το παράθυρο.

Ήρθαν και του έπαιξαν από κάτω την αγαπημένη του μαντολινάτα», λέει στην κάμερα με τρεμάμενη φωνή η κ. Κουτσούκου.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *