κοροναϊός

Κοροναϊός: Ο πρώτος θάνατος στην Κρήτη είναι γεγονός

Shares

Κατέληξε, όπως μας πληροφορεί το neakriti, ο Γερμανός καθηγητής ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση με κοροναϊό στο ΠΑΓΝΗ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός καθηγητή είχε διαγνωστεί με τον ιό στις 12 Μαρτίου.

Εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα μετά και στις 21 Μαρτίου μπήκε στην εντατική. Αν και τις τελευταίες δύο μέρες παρουσίασε βελτίωση σήμερα δυστυχώς κατέληξε.

Ο θάνατός του καταγράφεται ως ο πρώτος στο νησί μας από την πανδημία του κοροναϊού. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη νησί είναι 8, στα οποία περιλαμβάνεται και ο καθηγητής που απεβίωσε.

 

Πώς βρέθηκε στην Κρήτη

O Γερμανός επισκέπτη καθηγητή στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορoναϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορoναϊού στην Κρήτη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου.

Περισσότερα σε λίγο…

Shares

2 comments

  1. Pingback: Κοροναϊός: 78 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα | Στους 22 οι νεκροί

  2. Pingback: Κρήτη: Πώς νικήθηκε από τον κοροναϊό ο 42χρονος καθηγητής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *