Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Κοροναϊός-Ισπανία: «Μαύρη μέρα» με 832 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ισπανία κοροναιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κοροναϊός: Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται από την Ισπανία για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 832 άτομα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 5.690.

Σύμφωνα με το Newsbomb, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κοροναϊού αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, κατά 832, στην Ισπανία τις τελευταίες 24 ώρες και έφθασε τους 5.690, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Σάββατο.

Εκτός από μία κάμψη που σημειώθηκε την Πέμπτη, ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων εξακολουθεί να αυξάνεται μέρα τη μέρα στην Ισπανία, τη χώρα που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 σε όλο τον κόσμο μετά την Ιταλία. Ο αριθμός αυτός ήταν 769 την Παρασκευή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 8.000 μέσα σε 24 ώρες, έφτασε δηλαδή στα 72.248, ενώ οι αρχές αποφάσισαν να διενεργούν όλο και περισσότερα τεστ προκειμένου να αποτιμήσουν καλύτερα το εύρος της πανδημίας στη χώρα.

Ωστόσο, μια θετική νότα την οποία υπογραμμίζουν οι αρχές, είναι ότι ο ρυθμός της ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων όπως και εκείνος του αριθμού των θανάτων σημείωσε μια επιβράδυνση τις τελευταίες ημέρες, ενώ η κυβέρνηση δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι η Ισπανία δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από την κορυφή (pic) της επιδημίας.

Δείτε φωτογραφίες από την Ισπανία:

Η Μαδρίτη στο επίκεντρο της έξαρσης

Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Ισπανοί έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου υπό έναν από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς ο οποίος παρατάθηκε αυτή την εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει εκείνη που πλήττεται περισσότερο στη χώρα με 2.757 θανάτους, δηλαδή σχεδόν τους μισούς από τους θανάτους στη χώρα, και 21.520 κρούσματα.

Απέναντι σε αυτή την ‘έκρηξη’ των θανάτων, οι αρχές της Μαδρίτης θα εγκαταστήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα ένα δεύτερο προσωρινό νεκροτομείο σε δημόσιο κτήριο που δεν χρησιμοποιείτο στα περίχωρα της πρωτεύουσας μετά την εγκατάσταση ενός πρώτου στο παγοδρόμιο ενός εμπορικού κέντρου.

Κόντε: «Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να χάσει το λόγο ύπαρξής του»

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα ll Sole 24 Ore, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση «να μην διαπράξει τραγικά λάθη» αντιμετωπίζοντας τον κορονοϊό, διαφορετικά «ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να χάσει τον λόγο ύπαρξής του».

«Η αδράνεια θα άφηνε στα παιδιά μας το τεράστιο βάρος μιας κατεστραμμένης οικονομίας», εκτιμά ο πρωθυπουργός από τις στήλες της εφημερίδας αναφοράς των οικονομικών και χρηματιστικών κύκλων. «Θέλουμε να αρθούμε στο ύψος αυτής της πρόκλησης; Ας εγκαινιάσουμε τότε ένα μεγάλο σχέδιο, ένα ‘European Recovery and Reinvestment Plan’ (σ.σ.: στα αγγλικά στη συνέντευξη) που να στηρίζει και να προωθεί ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία».

Στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, «περισσότερο από μια διαφωνία, υπήρξε μια σκληρή και ειλικρινής αντιπαράθεση» με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, «επειδή βιώνουμε μια κρίση η οποία προκαλεί μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ των συμπολιτών μας και αποτελεί την αιτία μιας σοβαρής οικονομικής κάμψης».

«Αντιπροσωπεύω μια χώρα που υποφέρει πολύ και δεν μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου υπεκφυγές», τονίζει, την ώρα που η Ιταλία καταγράφει πάνω από 9.000 νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας στη χερσόνησο. «Στην Ιταλία, αλλά και σε άλλα κράτη μέλη, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τραγικές επιλογές».

«Στην Ευρώπη οφείλουμε να αποφύγουμε να κάνουμε τραγικές επιλογές. Αν η Ευρώπη δεν αρθεί στο ύψος αυτής της χωρίς προηγούμενο πρόκλησης, ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να χάσει τον λόγο ύπαρξής του στα μάτια των πολιτών μας», προειδοποιεί.

Στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «στους συναδέλφους μου που επιχειρηματολογούσαν με όρους ΕΜΣ (σ.σ.: ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), απάντησα πως δεν είναι ανάγκη να εξαντληθεί, επειδή δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα», αφηγείται.

«Ο ΕΜΣ είναι ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε για να προσφέρει βοήθεια στα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές απειλές που συνδέονται με ασύμμετρα σοκ. Ο κορονοϊός αντίθετα προκαλεί ένα συμμετρικό σοκ, με αποτέλεσμα να ρίχνει στην ύφεση, με συγχρονισμένο και εντελώς αναπάντεχο τρόπο, τα οικονομικά και κοινωνικά συστήματά μας».

Ο Τζουζέπε Κόντε βλέπει σ’ αυτό «κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με την κρίση του 2008. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της ευρωπαϊκής ιστορίας».

Στη συνέντευξη αυτή, ο Κόντε επιβεβαιώνει επίσης πως, μαζί με το διάταγμα που ετοιμάζει για τον Απρίλιο, «η προσπάθειά μας θα ανέλθει (…) πολύ πάνω από τα 50 δισεκατομμύρια” ευρώ, περιλαμβανομένων των 25 δισεκατομμυρίων που έχουν ήδη αποδεσμευθεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ