Τσιόδρας

«Κύριε Τσιόδρα, χθες φάνηκε πόσο μεγάλο λάθος κάνατε…»

Shares

Χωρίς χαρτιά. Χωρίς καμία «εμφανή» προετοιμασία. Μόνος του, με τη μάσκα του, και με το γνωστό μειλίχιο ύφος που… κατοικοεδρεύει στο πρόσωπό του από την ημέρα που έγινε ευρέως γνωστός, κάπου εκεί στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου που μας πέρασε.

Παραβιάζονται οι ατομικές μας ελευθερίες με αυτά τα μέτρα, όμως αυτή τη στιγμή η μάσκα είναι μοναδική επιλογή που έχουμε. Προσωπικά, έχω να πάω σε καφέ και εστιατόριο από το Φεβρουάριο. Είναι η μοναδική επιλογή που έχω, ώστε να μη μεταφέρω τον κορωνοϊό σε κανέναν…»

Παράλληλα, τόνισε πως για πρώτη φορά είναι αισιόδοξος σε ό,τι αφορά το μέτωπο του εμβολίου («Ελπίζω ότι το εμβόλιο θα έρθει ίσως και πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε. Σήμερα είχαμε συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη, μας είπε για την ελπίδα του ρώσικου εμβολίου. Υπάρχει ελπίδα…»), ενώ προέβη και σε… επίδειξη του πώς φοράει κάποιος τη μάσκα, μιας και υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που αδυνατούν να λύσουν αυτόν τον πολυσύνθετο γρίφο με τα δύο λαστιχάκια.

Κύριε Τσιόδρα, χθες φάνηκε πόσο μεγάλο λάθος κάνατε...

Εν ολίγοις, ο Σωτήρης Τσιόδρας για μια ακόμα φορά απέδειξε πως είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να ενημερώνει το κοινό. Αυτός που, αν θέλετε, «μιλάει» στην καρδιά του κόσμου κι εκείνος που μπορεί να περάσει με τον καλύτερο τρόπο τα μηνύματα των εμπειρογνωμόνων.

Κι αυτό είναι το μεγάλο του σφάλμα- όσο κι αν του βγάζουμε το καπέλο σε ό,τι κι αν έχει κάνει μέχρι σήμερα: δηλαδή έπρεπε να φτάσει η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού για να επανεμφανιστεί; Να φλερτάρουμε με το καθολικό lockdown, με όλες τις μεγάλες πόλης της χώρας να βρίσκονται είτε στο πορτοκαλί είτε στο κόκκινο, με τον όρο «καραντίνα» να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας σαν Δαμόκλειος Σπάθη και τα 1300 σχεδόν κρούσματα να χορεύουν γύρω μας πένθιμο χορό;

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μπορεί να είναι ένας εξαίρετος (όπως μαρτυρά και το βιογραφικό του) επιστήμονας, όμως ουδείς έχει την επιδραστικότητα του Τσιόδρα- ακόμα κι αν έχει χάσει κάτι από τη «λάμψη» του, μετά την συνεχή έκθεση κατά την περίοδο του πρώτου κύματος.

Κύριε Τσιόδρα, χθες φάνηκε πόσο μεγάλο λάθος κάνατε...

Πολλοί ισχυρίζονται πως ο κ. Τσιόδρας είναι εκνευρισμένος με την κυβέρνηση επειδή δεν εισακούστηκαν τα μέτρα που είχε εισηγηθεί, ούτως ώστε ν’ αποφευχθεί η κατρακύλα που βλέπουμε σήμερα. Δεν το γνωρίζουμε αυτό, όμως η αποχή του από τα ΜΜΕ εν είδει σιωπηλής «τιμωρίας» δεν είναι, ιδίως σε περιόδους καινοφανούς κρίσης, η λύση.

Υπάρχουν, επίσης, κι αυτοί που ισχυρίζονται πως ο νο1 λοιμωξιολόγος της χώρας μπορεί να «μιλάει στην καρδιά και την ψυχή των ανθρώπων», να λέει… ρομαντικές ιστορίες, όμως δεν αναφέρεται ποτέ στις ευθύνες του κράτους και στα λάθη τα οποία έχει κάνει.

Δεν είναι δουλειά του Τσιόδρα, ωστόσο, να «δίνει» σε κάθε ευκαιρία την κυβέρνηση (που εξυπακούεται πως έχει χειριστεί λάθος πολλές καταστάσεις, όπως συμβαίνει, όμως, με όλες τις κυβερνήσεις παγκοσμίως στο θέμα της πανδημίας), αλλά να μας πληροφορεί για το τι γίνεται στο μέτωπο του κορωνοϊού και το πώς θα πορευτούμε από δω και πέρα.

Κι όπως αποδείχτηκε και σήμερα, δεν υπάρχει κανείς καλύτερος από αυτόν για να το κάνει…

Πηγή: menshouse

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *