ΒΟΑΚ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έτσι θα κατασκευάσουμε τον νέο ΒΟΑΚ!» | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

«Μέχρι το Μάιο του 2022 τα κρατικά ταμεία θα ενισχυθούν με 5,1 δις ευρώ. Αυτά τα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη. Για τη χρηματοδότηση κρίσιμων έργων, όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης.»

Με τα λόγια αυτά αναφέρθηκε στην διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση που έγινε στην βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως τα κονδύλια αυτά, θα προκύψουν από την επιστροφή των κερδών που έχουν αποκομίσει οι κεντρικές τράπεζες από ομόλογα του ελληνικού δημοσίου του χαρτοφυλακίου τους τα οποία εξαιρέθηκαν από το «κούρεμα» του 2012 (PSI).

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός, έρχεται να επιβεβαιώσει πως θα αξιοποιηθεί η λύση που είχε προτείνει ο Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης, πριν από δυο περίπου μήνες, για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, λύση που μόλις την περασμένη Τρίτη, “φωτογράφισε” και ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ως προτεινόμενη..

Ομιλία στη Βουλή | Προϋπολογισμός 2020

Σήμερα το Κοινοβούλιο καλείται να ψηφίσει έναν Προϋπολογισμό ελπίδας, δράσης κι αποτελέσματος, που αποτυπώνει σε αριθμούς τις πολιτικές για τις οποίες λάβαμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Ζωντανά στο βήμα της Βουλής.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 18. Dezember 2019

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *