Εκτέλεσε κορυφαίο αξιωματικό της Βόρειας Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Shares

Λίγες μέρες μετά την εκτέλεση του ανθρώπου που θεωρούνταν δεξί του χέρι, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε αξιωματικό για καθυστερημένη εκτόξευση πυραύλου.

Ο αξιωματικός φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για αποτυχίες στην πυρηνική βάση Punggye-ri. Κάτι που οδήγησε στην καθυστηρημένη εκτόξευση πυραύλου. Αυτό στάθηκε αρκετό για να τον εκτελέσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ήταν πριν από πέντε μέρες που υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ο «δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος στη Βόρεια Κορέα», εξαφανίστηκε. Γεγονός που προκάλεσε εικασίες ότι μπορεί να εκτελέστηκε από ομάδες θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πιστεύεται ότι το πιο πρόσφατο θύμα ήταν διευθυντής του γραφείου 131. Ο υπεύθυνος για την κατασκευή και τη λειτουργία της πυρηνικής βάσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun ο αξιωματικός, που βρισκόταν στο τιμόνι της βάσης από τότε που σχηματίστηκε, εκτελέστηκε λόγω της καθυστερημένης έκτης πυραυλικής δοκιμής της Πιονγιάνγκ και την επακόλουθη κατάρρευση σηράγγων που οδήγησαν στον θάνατο 200 εργαζομένων.

«Φαίνεται ότι ανέλαβε την ευθύνη για τα έργα που καθυστέρησαν τη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο αντί για Άνοιξη όπως είχε οριστεί» δήλωσε πηγή στην εφημερίδα.

Πηγή: Dailymail

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *