Καθηγητής Μαγιορκίνης: Οι επαφές άνω των 15 λεπτών σε κλειστούς χώρους έχουν υψηλό ρίσκο | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Παρασκευής επισήμανε ότι «θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν βλέπουμε κρούσματα σταθερά πάνω από 50 και αν τα 50 γίνουν 120» προσθέτοντας πως «το πρώτο ψυχολογικό όριο είναι εκεί γύρω στο 50». «Αν κινούμαστε κάτω από 50 είναι πολύ καλό όριο.

Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν πχ εμφανιστούν 100 ορφανά κρούσματα» πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως η αξιολόγηση θα γίνει σε 2 βδομάδες. «Γύρω στις 18 Μαΐου θα ξέρουμε τι γίνεται σε σχέση με το πρώτο βήμα άρσης του lockdown».

Σύμφωνα με το newsbomb, ο ίδιος τόνισε πως οι «επαφές σε κλειστούς χώρους έχουν υψηλό ρίσκο και ειδικά όταν περνάνε τα 15 λεπτά ενώ σε ανοιχτό χώρο η επικινδυνότητα δεν είναι μηδέν αλλά είναι χαμηλότερη» και υπογράμμισε πως «αν κρατήσουμε την επιδημία κάτω από 1 η επιδημία θα σβήσει».

«Ό,τι γίνει στην αναστροφή του lockdown πρέπει να γίνει σταδιακά. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μαζί, αν τα κάνουμε όλα μαζί δεν θα ξέρουμε τι έφταιξε», απάντησε ο κ. Μαγιορκίνης σε ερώτηση σχετικά με τις μετακινήσεις στα νησιά προσθέτοντας ότι είναι λογικό για τα νησιά που έχουν μηδενικά κρούσματα «να τα προστατεύσουμε σε αυτή τη φάση». «Δυσεπίλυτο πρόβλημα» τα δημοτικά Παράλληλα, σχετικά με τα σχολεία και τα παιδιά είπε πως «εμείς δεν έχουμε δει έρευνες που να δείχνουν ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό. Υπάρχουν έρευνες που λένε ότι δεν έχουμε δει γεγονότα υπερμετάδοσης σε σχολεία. Σε περιοχές όπως και στην Σουηδία που τα σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ δεν είδαμε μια ολόκληρη τάξη να κολλάει κορωνοϊό. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν συμβαίνει».

«Το σχολείο ίσως είναι ευκαιρία για τα παιδιά να δουν πως πρέπει να είναι οι κοινωνικές αποστάσεις και ίσως να μάθουν από αυτός πως ακριβώς πρέπει να κρατάνε τις αποστάσεις». Ωστόσο, συγκεκριμένα για τα δημοτικά σημείωσε πως θα δούμε πως θα κινηθεί η επιδημία στην χώρα μας και θα δούμε το θέμα στην συνέχεια. «Είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *