Βαριές εκφράσεις ενός εκ των κατηγορουμένων σε βάρος αστυνομικού στη δίκη Λεμπιδάκη

Shares

Συνεχίστηκε σήμερα η πολύκροτη δίκη της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη στα δικαστήρια Ηρακλείου με την απουσία ωστόσο του επιχειρηματία.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε σε παρακολούθηση το 2017 τότε που είχε απαχθεί ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο ίδιος μάλιστα αστυνομικός συμμετείχε και στην επιχείρηση απελευθέρωσης. Περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι στη σοφίτα στη μάντρα στην οποία βρέθηκε ο Λεμπιδάκης αναφέροντας ότι η εσωτερική σκάλα του σπιτιού ήταν καλυμμένη με σεντόνι. Οι αστυνομικοί όταν μπήκαν μέσα έβγαλαν το σεντόνι, ανέβηκαν πάνω και είδαν δυο δωμάτια, στο ένα ήταν ο Λεμπιδάκης. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και μέσα δεν είχε κανένα φως. Τον εντόπισαν με φακό.

Ο ίδιος περιέγραψε αναλυτικά το πως έγινε μια από τις παρακολουθήσεις: Συγκεκριμένα ήταν σταθμευμένα τα αυτοκίνητα των αστυνομικών ένα χιλιόμετρο μακριά από τα κρησφύγετα και οι ίδιοι πήγαιναν πεζή 100 μέτρα από τα κρησφύγετα φορώντας αλεξίσφαιρα. Ενώ σε μια από τις παρακολουθήσεις) πήγαιναν στο κρησφύγετα με σβηστά φώτα αυτοκινήτου, παρότι ήταν βράδυ και επίσης έφευγαν με σβηστά φώτα.

Ανέφερε επίσης ότι οι δράστες ήταν πολύ προσεκτικοί ενώ ακολούθησε μικροένταση μεταξύ αστυνομικού που συμμετείχε σε έρευνα και κατηγορουμένου

Ο αστυνομικός κατέθεσε πως, μετά τον εντοπισμό του επιχειρηματία, μαζί με άλλους αστυνομικούς πήγε να ερευνήσει το σπίτι ενός από τους κατηγορουμένους . Μόλις τον ακινητοποίησαν προκειμένου, να διεξάγουν την έρευνα οι αστυνομικοί, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος τους απώθησε. Στο άκουσμα αυτού ο κατηγορούμενος σηκώθηκε πάνω κι ήθελε να μιλήσει ενώ όσο συνέχιζε να καταθέτει ο αστυνομικός αυτός έλεγε. “Πολλή φαντασία” για τον αστυνομικό.

Αποτέλεσμα ήταν να γίνει διακοπή της δίκης Λόγω όλων αυτών με τον κατηγορούμενο να εκστομίζει άσχημους χαρακτηρισμούς όπως «ψεύτη, τρισάθλιο, αστείο και ανώριμο”

Μάλιστα τον καλούσε να περιγράψει το σπίτι του ο κατηγορούμενος στον αστυνομικό και μετά του ζητούσε να «ορκιστεί στα παιδιά του ότι έλεγε αλήθεια».

Συνέχεια στην εκδίκαση για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

Η εκδίκαση της υπόθεσης της απαγωγής του επιχειρηματία, ο οποίος παρέμεινε “όμηρος” στα χέρια των απαγωγέων του για έξι μήνες, το 2017,ξεκίνησε με καταθέσεις αστυνομικών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο

Αφότου κατέθεσε αστυνομικός της Τροχαίας, σειρά είχε αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στην παρακολούθηση ενός από τα κρησφύγετα στην περιοχή Βρασκάς στα Χανιά.

Ένταση επικράτησε, το πρωί, στην εκδίκαση της υπόθεσης για την απαγωγή του επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, που οδήγησε σε διακοπή, ενώ κατέθετε ένας αστυνομικός.

Ο 45χρονος κατηγορούμενος – ο επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο που αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση – για δεύτερη φορά, όπως και πριν από μέρες, εκνευρίστηκε με την κατάθεση αστυνομικού της Ομάδας Ειδικών Αποστολών που προχώρησε σε έρευνες στην πολύκροτη υπόθεση και άρχισε να φωνάζει ενώ με βαριές εκφράσεις επιτέθηκε στον αστυνομικό.

«Είσαι ψεύτης , είσαι τρισάθλιος. Ορκίσου στα παιδιά σου… Εκτός αν είσαι στείρος όπως και στο μυαλό», είπε, μεταξύ άλλων, εξοργισμένος προκαλώντας την έντονη αντίδραση της έδρας που του ζήτησε να ηρεμήσει και να μην παρεμβαίνει στην διαδικασία ενώ ακολούθησε η διακοπή.

Ο αστυνομικός κατέθεσε νωρίτερα ότι στη διάρκεια των ερευνών – πριν την απελευθέρωση Λεμπιδάκη- και όταν πήγαν στο χώρο του 45χρονου, εκείνος ήταν εριστικός και αντιδραστικός…

Έτσι, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση της αναγκαίας βίας, όπως είπε χαρακτηριστικά και τον χτύπησαν ελαφρά.

Όπως ανακοινώθηκε, η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με τις καταθέσεις αστυνομικών.

Από:Μαρία Ελένη Νικηφόρου

Πηγή: neakriti.gr

 cretalive

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *