Καταλήψεις σε σχολεία της Κρήτης! Οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους | ΦΩΤΟ

Shares

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε Ηράκλειο και Χανιά

Υπό κατάληψη τελούν σήμερα 24 από τα 101 σχολεία του νομού Ηρακλείου ενώ στους δρόμους βγήκαν οι μαθητές στο πλαίσιο προγραμματισμένων κινητοποιήσεων σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με κεντρικό σύνθημα «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία και είχε κατάληξη τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, υπό κατάληψη βρίσκονται το 5ο, 9ο και 10ο γυμνάσιο Ηρακλείου καθώς και τα γυμνάσια Προφήτη Ηλία, Τυμπακίου, Πόμπιας, Αγίου Μύρωνα, Καστελίου, Αγίας Βαρβάρας, Βιάννου, Χάρακα, Επισκοπής καθώς και το Καλλιτεχνικό.

Την ίδια στιγμή κατάληψη πραγματοποιείται επίσης στο 2ο,4ο,7ο,8ο και 10ο Λύκειο Ηρακλειου καθώς επίσης στα Λύκεια Αγίου Μύρωνα, Ασημίου, Αγίας Βαρβάρας, Χάρακα και Επισκοπής. Τέλος σε κατάληψη είναι και το 2ο ΕΠΑΛ.

Μαθητές, καθηγητές και γονείς συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τα εκπαιδευτικά κενά, τις καταργήσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τις αλλαγές στο Λύκειο.

Και στα Χανιά

Συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στα Χανιά, εκφράζοντας, όπως αναφέρει σχετικό ψήφισμα, την αντίθεση τους στις αλλαγές στην εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση.

Παράλληλα, ζητούν τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της λειτουργίας των Επαγγελματικών Λυκείων.

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί 13 σχολικές μονάδες. Τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χανίων τα ΕΠΑΛ Βρυσών, Κισσάμου και Ελευθερίου Βενιζέλου, το 3ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο Χανίων, το 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου, το 2ο, 3ο και 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων και το Γενικό Λύκειο Κισσάμου.

Καταλήψεις στα σχολεία - Στους δρόμους οι μαθητές!

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης τάσσεται με ανακοίνωση της στο πλευρό των μαθητών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης αναφέρεται :

Η Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης καλεί όλους τους γονείς να στηρίξουν έμπρακτα στις 29 Οκτώβρη τους δίκαιους αγώνες των μαθητών, που επιλέγουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες να αντιδράσουν στη βαρβαρότητα που ζουν καθημερινά μέσα και έξω από το σχολείο, διεκδικώντας το δικαίωμα τους στη μόρφωση και τη ζωή.

Τα προβλήματα που βιώνουν κάθε χρόνο γίνονται και περισσότερα. Τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, τα 27άρια και 28άρια τμήματα, οι καταργήσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, το Νέο Λύκειο που ετοιμάζει η κυβέρνηση με άπειρες εξετάσεις για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταργώντας στην ουσία τη γενική παιδεία και εντείνοντας τα βάρη στις τσέπες των γονιών με τα εξοντωτικά φροντιστήρια, οι τραγικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, οι άθλιες κτιριακές συνθήκες των σχολείων, η συνολική υποβάθμιση της μόρφωσης με τη μείωση της διδακτέας ύλης σε πολλά βασικά μαθήματα, είναι αυτά που παρακινούν τα παιδιά μας να βγαίνουν στους δρόμους. Έχουν καταλάβει πως το μέλλον τους είναι χωρίς προοπτική, με τεράστια αδιέξοδα.

Εμείς οι γονείς, παίρνουμε θέσεις μάχης μαζί με τα παιδιά μας και παλεύουμε για ένα σχολείο όπου ο μαθητής θα μαθαίνει τους βασικούς νόμους κίνησης της Φύσης και της Κοινωνίας, θα αναπτύσσει κριτική ικανότητα, θα αναπτύσσει όλες τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του, θα αντιλαμβάνεται τη θέση του στη φυσική και την κοινωνική πραγματικότητα ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει και να την αλλάζει.

Καταλήψεις στα σχολεία - Στους δρόμους οι μαθητές!
Καταλήψεις στα σχολεία - Στους δρόμους οι μαθητές!
Καταλήψεις στα σχολεία - Στους δρόμους οι μαθητές!
Καταλήψεις στα σχολεία - Στους δρόμους οι μαθητές!
Καταλήψεις στα σχολεία - Στους δρόμους οι μαθητές!
Καταλήψεις στα σχολεία - Στους δρόμους οι μαθητές!
Καταλήψεις στα σχολεία - Στους δρόμους οι μαθητές!
Πηγή: cretalive.gr
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *