Ποια Νορβηγία; Το συγκεκριμένο φιόρδ βρίσκεται στην… Ελλάδα! | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Μπορεί η Ελλάδα να διαθέτει μυριάδες όμορφα μέρη τα οποία είναι γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο και προσελκύουν ετησίως εκατομμύρια τουρίστες, ωστόσο υπάρχουν και κάποια σημεία ορόσημα τα οποία ναι μεν δεν είναι ξακουστά, αλλά δεν υπολείπονται σε ομορφιά.

Ένα από αυτά είναι ο «Κάραβος».

Βρίσκεται στα νότια του Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και την Πρέβελη και ουσιαστικά πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο 100 περίπου μέτρων που σχηματίζεται ανάμεσα στην ακτή και σε μεγάλους κάθετους βράχους και καταλήγει σε μια μικροσκοπική πλαζ.

Στο σημείο αυτό, έβρισκαν καταφύγιο οι πειρατές κατά την Βυζαντινή περίοδο και από αυτούς λέγεται ότι έλαβε την ονομασία «Κάραβος». Επιπροσθέτως, εκεί, σύμφωνα με τη μυθολογία, βρήκε απάγκιο ο Οδυσσέας, ο οποίος μαγεμένος από την ομορφιά του τόπου αλλά και της βασίλισσας Καλυψώ, ξόδεψε εφτά ολόκληρα χρόνια προτού επιστρέψει στην Ιθάκη.

Το καταπληκτικό βίντεο του Νίκου Σαράντου θα σας δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη μοναδικότητα του σημείου:

 

 

Η πρόσβαση στην παραλία για όποιον το επιθυμεί, μπορεί να γίνει είτε περνώντας μέσα από το ξενοδοχείο που βρίσκεται στα όρια της παραλίας (πρόσβαση από Δαμνόνι) ή με βάρκα από τον Πλακιά.

Ποιος είπε, τελικά, ότι τα φιόρδ αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των σκανδιναβικών χωρών;

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *