Οι μέρες που ζούμε στο Ρέθυμνο είναι υπέροχες και ηλιόλουστες! Έρχονται οι Αλκυονίδες | ΦΩΤΟ

Shares

Έπειτα από τη συνεχόμενη κακοκαιρία, ήρθε η στιγμή να απολαύσουμε το Ρέθυμνο στην ηλιόλουστή του διάσταση.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Ο κόσμος έχει κινητοποιηθεί αυτές τις υπέροχες ηλιόλουστες μέρες για βόλτες δίπλα στη θάλασσα, λίγο τρέξιμο, περπάτημα και ό,τι άλλο συνεπάγεται με μια τέτοια καλοκαιρία.

Το κρύο παραμένει φυσικά, έτσι μόνο οι πολύ τολμηροί δοκιμάζουν ακόμη τα παγωμένα νερά της θάλασσας, παρ΄ όλα αυτά αρκετοί «ξεθαρρεύονται» και μένουν με ελάχιστα ρούχα κατά τη διάρκεια της βόλτας τους κάτω από τον ήλιο και μάλιστα με φόντο τον χιονισμένο Ψηλορείτη.

Επιπλέον το Ενετικό λιμάνι, η παραλία, η Μαρίνα και ο Περιφερειακός φαντάζουν ένα ειδυλλιακό τοπίο που εμπνέει για μια μεγάλη βόλτα και δραστηριότητες.

Ποια θα είναι όμως η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες; 

Κάθε χειμώνα, «σπάει» λιγάκι το κρύο τη στιγμή που ξεκινούν οι Αλκυονίδες μέρες, πόσο μάλλον τον φετινό χειμώνα που ήταν αρκετά παγωμένος με όλα αυτά τα κύματα κακοκαιρίας.

Ο Ιανουάριος ξεκίνησε κάπως παγωμένος, λίγο περισσότερο από αυτό που συνήθως γνωρίζουμε για την Κρήτη, όμως από ό,τι δείχνουν οι προγνώσεις, αναμένεται να ζεσταθούμε λίγο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται ο καιρός να είναι σχεδόν αίθριος, ενώ τη Δευτέρα πρόσκαιρα ο καιρός θα είναι νεφελώδης και στη συνέχεια οι θερμοκρασίες θα ανέβουν περισσότερο.

Στις 21 Ιανουαρίου ξεκινούν οι Αλκυονίδες μέρες και καλό είναι να τις απολαύσουμε, διότι και ο Φλεβάρης σύμφωνα με τις πρώτες καιρικές προγνώσεις αναμένεται να έχει αρκετό κρύο.

Το Ρέθυμνο ενδείκνυται ιδίως κατά τις ηλιόλουστες μέρες, έτσι το σίγουρο είναι ότι θα είναι μια πολύ ευχάριστη παύση από την βαρυχειμωνιά για τους κατοίκους και επισκέπτες.

Απολαύστε τις!

Δείτε φωτογραφίες από την παραλία, το ενετικό λιμάνι, την μαρίνα και τον περιφερειακό:

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *