Ιταλία: «Θρυμματίστηκαν» οι ελπίδες για φρένο στον εφιάλτη του κοροναϊού!

Shares

Μια ακόμα ημέρα που η Ιταλία… χάνει το μέτρημα στους νεκρούς από κοροναϊό. Μια ακόμα ημέρα που το “φάντασμα” του φονικού ιού πλανάται πάνω από την γειτονική χώρα και “θερίζει” ζωές.

Έγινε πια καθημερινότητα το να καταγράφονται οι θάνατοι στην ένδοξη αυτή ευρωπαϊκή χώρα και οι αριθμοί μετατρέπονται σε μια εφιαλτική “συνήθεια”.

Ποιος θυμάται -αλήθεια- μια παρόμοια κατάσταση σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου που δεν βρίσκεται σε καιρό πολέμου;

Ποιος μπορεί να φέρει στο μυαλό μια περίοδο που κάθε μέρα, κάθε 24 ώρες πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι;

Η Τρίτη, 24.03.2020, πέρασε στην Ιστορία ως μια ακόμη “μαύρη” μέρα. Η μέρα κατά την οποία 743 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ένα… μικρό χωριό πεθαίνει κάθε μέρα στην γειτονική χώρα που μοιάζει πια να έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο.

Αυστηρότερα μέτρα στην Ιταλία

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο φονικός ιός, η ιταλική κυβέρνηση αυστηροποίησε με νέο διάταγμά της τα μέτρα για όσους δεν σέβονται τους περιορισμούς που έχουν εγκριθεί για την καταπολέμηση του “εφιάλτη”.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στο τέλος του υπουργικού συμβουλίου, πιο αναλυτικά, το νέο διάταγμα προβλέπει ότι:

Σε όποιον μετακινείται χωρίς βάσιμη αιτία, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 400 μέχρι και 3.000 ευρώ.

Προωθείται η εναρμόνιση των μέτρων των περιφερειών και της κυβέρνησης της Ρώμης για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά οι περιφέρειες, αν χρειαστεί, θα μπορούν να υιοθετούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, για ειδικά, κατά τόπους, προβλήματα.

Η κατάσταση «εθνικής έκτακτης ανάγκης» συνεχίζει να ισχύει μέχρι τις 31 Ιουλίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν μέχρι αυτή την ημερομηνία. «Μόλις μπορέσουμε, θα επιστρέψουμε στην κανονική μας καθημερινότητα», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις που δεν σεβάστηκαν τους περιορισμούς, τέλος, θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά για διάστημα μέχρι και ενός μηνός.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *