Ζήρο

Ηράκλειο: Έκκληση της Ένωσης Αστυνομικών για την καταπολέμηση του κοροναϊού

Shares

Έκκληση απευθύνει με μήνυμά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στους πολίτες του νομού να καταφεύγουν μόνο για επείγουσες υποθέσεις στα ΑΤ.

Σύμφωνα με το policenet.gr, αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες μας,

Η Ελληνική Αστυνομία είναι ο οργανισμός που 24 ώρες την ημέρα 365 ημέρες τον χρόνο βρίσκεται στο πλευρό του συμπολίτη μας. Έτσι κι αυτές τις κρίσιμες ώρες, που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από μία πανδημία, ο Έλληνας Αστυνομικός θα κληθεί για άλλη μία φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και θα το κάνει, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρωταρχικά ο ίδιος να είναι υγιής και να εργάζεται σε ασφαλές περιβάλλον.

Για τον λόγο αυτό η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ηρακλείου, πάντα κοντά στον πολίτη και τον αστυνομικό , καλεί τους πολίτες του Ηρακλείου να εφαρμόσουν τους παρακάτω κανόνες που αφορούν την προστασία των επισκεπτών , των εργαζόμενων αλλά και των κρατουμένων, όταν θα βρεθούν σε κάποια αστυνομική Υπηρεσία:

Αποφεύγετε να προσέρχεστε στις Αστυνομικές Υπηρεσίες εάν δεν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη. Επικοινωνήστε τηλεφωνικά με την εκάστοτε υπηρεσία. Στις περισσότερες περιπτώσεις από τηλεφώνου ένας καταρτισμένος Αστυνομικός θα δώσει ικανοποιητική λύση και κατευθύνσεις για το πρόβλημά σας.

Να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας όταν προσέρχεστε στις Αστυνομικές Υπηρεσίες. Πάντα αντιμικροβιακή μάσκα και απολύμανση των χεριών. Εντός όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών υπάρχουν χώροι όπου μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας.

Εφαρμόστε όσα σας υποδεικνύει ο αρμόδιος για την εξυπηρέτησή σας Αστυνομικός χωρίς διαμαρτυρίες, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας και αποφεύγετε να συνωστίζεστε εντός κλειστών χώρων. Τηρείτε αυστηρά την σειρά προτεραιότητας.

Μην καλείται τον αριθμό έκτακτης ανάγκης ‘’100’’ χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή για πληροφορίες μη αστυνομικής φύσεως. Κάποιος συνάνθρωπός μας ίσως έχει σοβαρή ανάγκη την στιγμή εκείνη και να αδυνατεί να επικοινωνήσει.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Εφαρμόζοντας αυτούς τους απλούς κανόνες μας βοηθάτε να συνεχίσουμε απερίσπαστοι το έργο μας και να σταθούμε δυνατοί στο πλευρό του συμπολίτη μας».

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *