Ημέρες Ρεθύμνου: Οι εκθεσιακοί χώροι που μπορούμε να απολαύσουμε μέσα από εκδηλώσεις | ΦΩΤΟ

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.gr

Με τραγούδια του μεσοπολέμου έκαναν την έναρξη τους ως συναυλιακός χώρος στα Παρεκκλήσια (ανατολικά) του ναού του Αγίου Φραγκίσκου στην παλιά πόλη, με θέμα τη «Ρομαντική Ανθολογία».  Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρες Ρεθύμνου 2017» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου.

Οι «Ημέρες Ρεθύμνου» έχουν σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας και της πολιτιστικής παράδοσης της πόλης αξιοποιώντας το καλλιτεχνικό της δυναμικό. Είναι ένας κύκλος εκδηλώσεων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας, που γίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με επίκεντρο το Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Τέτοιου είδους συναυλίες δίνουν στο θεατή τη δυνατότητα να απολαύσει τους εκθεσιακούς χώρους του Ρεθύμνου μέσα από ένα μουσικό ταξίδι. Γνωρίζουμε τον τόπο μας με μια ευχάριστη πινελιά μέσα από μια ξεχωριστή εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Παρεκκλήσια (ανατολικά) του ναού του Αγίου Φραγκίσκου είναι ό,τι έχει απομείνει μετα την κατάκτηση της Κρήτης από τους Οθωμανούς το 1646. Σήμερα είναι σχεδόν κατεστραμμένα και ένα τμήμα τους έχει καταληφθεί από τα καταστήματα που βρίσκονται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Κάπως έτσι καταφέραμε να απολαύσουμε στο παρελθόν και το τζαμί του Καρά Μουσά Πασά που άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί θεατές που περιηγήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του τζαμιού και τον απόλαυσαν ως συναυλιακό χώρο.

Το τζαμί, πρώην μονή αφιερωμένη στην Αγία Βαρβάρα την περίοδο της Ενετοκρατίας, έλαβε το όνομα του από τον Τούρκο διοικητή των ναυτικών επιχειρήσεων κατάληψης του Ρεθύμνου, το 1646. Κάποια τμήματα των κτηρίων δεν είναι ιδιαίτερα ορατά λόγω της πυκνής βλάστησης που υπάρχει στον περίβολο.

Έτσι, με τις δράσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε όλοι την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τέτοιου είδους εκθεσιακούς χώρους και να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Shares


1 comment

  1. Pingback: ΡΕΘΥΜΝΟ: Έτσι ζήσαμε την ξενάγηση στην παλιά πόλη! | ΦΩΤΟ Daynight

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *