Ιστορικό κέντρο Ρεθύμνου: Η σημαντικότερη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης

Shares

Η παλιά πόλη είναι η γραφική περιοχή του Ρεθύμνου με ιστορικά διατηρητέα μνημεία και τόπους που παρουσιάζουν ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη 

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ζήσει όλη τη ζωή τους σε αυτά τα κτίρια ή διατηρούν καταστήματα, αφού αποτελεί το πλέον κοσμοπολίτικο σημείο της πόλης.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν αρκετά προβλήματα που παρουσιάζονται σε ό,τι αφορά την ηχορύπανση, διότι οι δρόμοι είναι αρκετά στενοί με αποτέλεσμα να είναι πολύ κοντινές οι αποστάσεις από τα σπίτια, ενώ οι πολλές πλατείες ναι μεν, μάς φέρνουν πιο κοντά, αλλά δυστυχώς αυτό σημαίνει και φασαρία μερικές φορές.

Παράλληλα, οι κάτοικοι της παλιάς πόλης έχουν δημιουργήσει ένα Σύλλογο, στην προσπάθεια να ενωθούν, με απώτερο σκοπό την ανάδειξή της. Στα πλαίσια αυτά κάθε χρόνο οργανώνουν τις «Ημέρες Ρεθύμνου«, έναν κύκλο εκδηλώσεων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην προσπάθειά τους να προωθήσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης και την ιστορική φυσιογνωμία του.

Κατά καιρούς οργανώνονται περιηγήσεις στην πόλη, αναδεικνύοντας ιστορίες που αφορούν μνημεία, αλλά και την… αθέατη ομορφιά!

Οι προσπάθειες που γίνονται κατά καιρούς είναι αξιέπαινες όμως καλό θα ήταν να αντιληφθούμε ότι η ηρεμία και η σωστή προώθηση όλης αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Ρέθυμνο μας αφορά όλους.

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *