ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ρέθυμνο: Δείτε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορεί ο Γιώργης Μαρινάκης | ΦΩΤΟ

Shares

Με ένα 100% φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργος Μαρινάκης, στην επετειακή εκδήλωση για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα στο Ίδρυμα “Ελ. Βενιζέλος” στα Χανιά.

Πρόκειται για το ηλεκτρικό μοντέλο e-Golf της Volkswagen που προμηθεύτηκε πριν από λίγο καιρό ο Δήμος, για τις ανάγκες των μετακινήσεων του Δημάρχου και όχι μόνο. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κοστίζει… 0 ευρώ σε κατανάλωση στον Δήμο.

Παράλληλα, ο Δήμος Ρεθύμνης προχωρά και στην εγκατάσταση φορτιστών στα διοικητικά του όρια. Ήδη, λειτουργούν τρεις (στη μαρίνα, στο δημοτικό πάρκινγκ και απέναντι από το Δημαρχείο), ενώ εγκαθίσταται και ένας ταχυφορτιστής στην περιοχή της Καλλιθέας.

Να σημειωθεί πως ήδη στο κέντρο του Ρεθύμνου κυκλοφορεί το ηλεκτρικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών, με ένα κυκλικό δρομολόγιο.

Δείτε το εντυπωσιακό αυτοκίνητο του Δήμου Ρεθύμνης:

Το νέο e-Golf εξοπλίζεται με:

  • Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με City Emergency Braking και λειτουργία αναγνώρισης πεζών
  • Σύστημα υποβοήθησης Emergency Assist που αναλαμβάνει μέρος της διεύθυνσης του οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
  • Σύστημα υποβοήθησης κατά την κυκλοφοριακή συμφόρηση Traffic Jam Assist το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας και ελέγχει αυτόματα το γκάζι και το φρένο ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα με ταχύτητα έως 60km/h.
  • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist
  • Αισθητήρα Τυφλού Σημείου Blind Spot Monitor
  • Προειδοποίηση κίνησης πίσω Rear Traffic Alert
  • Σύστημα διαρκώς προσαρμοζόμενου φωτισμού μεγάλης σκάλας Dynamic Light Assist

Διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό τo σύστημα Infotainment Discover Pro, με έγχρωμη οθόνη αφής 9,2’’ και λειτουργία ανέπαφου χειρισμού με χειρονομίες.

Ο ψηφιακός διαδραστικός πίνακας οργάνων Active Info Display απεικονίζει τις εξειδικευμένες ενδείξεις του πίνακα οργάνων του e-Golf (μετρητή ενέργειας, επίπεδο ανάκτησης ενέργειας, επίπεδο φόρτισης κτλ.) ενώ ανάλογα με τις ανάγκες μπορούν να ενσωματωθούν επιπλέον πληροφορίες όπως για την πλοήγηση ή τα συστήματα υποβοήθησης.

Το νέο e-Golf είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, με τιμή από 38.800€.

Πηγή: parakritika

 

Shares

1 comment

  1. Pingback: Δήμαρχος Ρεθύμνου: Ο πρώτος Δήμαρχος στην Ελλάδα που κυκλοφορεί με αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο | Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *