Η εκπληκτική Κρητική παραλία που κάποτε ήταν αρχαίο λιμάνι! | ΦΩΤΟ

Shares

Πίσω από τις πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας κρύβονται χρόνια και χρόνια ιστορίας, αιώνες ολόκληροι που πέρασαν και άφησαν τα σημάδια τους για τον προσεκτικό παρατηρητή. Οι παραλίες της Ελλάδας εκτός από όμορφες είναι και τρομερά βαριές από ιστορία, αλλά αυτό ο πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει φυσικά μιας και οι περισσότεροι βρίσκονται εκεί μόνο για παραθερισμό.

Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στην αγαπημένη μας Κρήτη, αυτό το τεράστιο και ιστορικό νησί της Ελλάδας μας. Η παραλία αυτή είναι τόσο ιστορική που δεν θα το πιστεύεις πραγματικά.

Εμείς κάναμε την έρευνα μας και σου την παρουσιάζουμε εδώ, έτσι για να είσαι ενημερωμένος τουρίστας.

Δες παρακάτω για να δεις για ποια παραλία μιλάμε:

Στην ουσία μιλάμε για τα αρχαία Φαλάσαρνα. Αυτά υπήρξαν μια ισχυρή πόλη-κράτος στον καιρό της και τα ευρήματα από την αρχαία πόλη είναι εντυπωσιακά. Το σημείο που βρίσκεται σήμερα η παραλία αποτελούσε κατά την αρχαιότητα το ένα από τα δύο λιμάνια της Πολυρρήνιας, δηλαδή της πιο ισχυρής πόλης-κράτους της περιοχής. Το άλλο από τα δύο σπουδαία λιμάνια ήταν ο Κίσαμος.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η συγκεκριμενη πανέμορφη παραλία ήταν κάποτε ένα αρχαίο λιμάνι.

Το όνομα, τώρα, της περιοχής αποδίδεται στη νύμφη – τοπική ηρωδίδα Φαλασαρνή. Χαρακτηριστικό της ισχύος που είχαν αποκτήσει τα Φαλάσαρνα ήταν ότι είχαν ανεξαρτοποιηθεί κάποια περίοδο έχοντας συνεχώς τεταμένη σχέση με την Πολυρρήνια. Τα Φαλάσαρνα αποτέλεσαν δε και μια από τις πλουσιότερες πόλεις της Μινωϊκής Κρήτης.

Και όλα αυτά στο σημείο που σήμερα επισκεπτόμαστε και απολαμβάνουμε τις βουτιές μας.

Σε αυτό το εξωτικό σημείο της Ελλάδας. Εξερευνώντας την χώρα μας, ανακαλύπτουμε πάντα ενδιαφέρουσες πτυχές που μας καθηλώνουν…

Πηγή: ratpack

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *