κορονοιος-επιχειρησεις

Ηράκλειο: Πόσες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο λόγω κορονοϊού;

Shares

14.100 επιχειρήσεις στο Ηράκλειο παραμένουν ανοιχτές, ωστόσο υπολειτουργούν λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός.

Από τις 22.000 επιχειρήσεις που ήταν ενεργές, οι 7.900 έχουν βάλει «λουκέτο», λόγω κορονοϊού, πολλές από αυτές μάλιστα ενδεχομένως να μην καταφέρουν να ανοίξουν κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης «δεν ξέρουμε πως θα επανεκκινήσει η οικονομία. Πολλοί δεν ξέρουν αν θα ανοίξουν τα καταστήματά τους. Μεγάλο κομμάτι της οικονομίας της Κρήτης που αφορά τον τουρισμό δε θα υπάρχει. Η επόμενη μέρα θα περιλαμβάνει «χιονοστιβάδα» προβλημάτων».

Ο κ. Αλιφιεράκης σημείωσε επίσης πως σε επίπεδο Ευρώπης θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις.

Παρόμοια εικόνα και στο Νομό Ρεθύμνου, όπου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιώργο Γιακουμάκη «πολλές τουριστικές επιχειρήσεις στο νομό θα έπρεπε να είχαν ήδη ανοίξει. Η ανασφάλεια που έχει κυριεύσει όλους τους επιχειρηματίες είναι μεγάλη. Αν δεν βρεθεί το εμβόλιο πως μπορεί ο επιχειρηματίας ή ο ξενοδόχος να ανοίξει με ασφάλεια;».

Πηγή: Creta24

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *