ελ σαλβαδορ

Η χώρα που… βγάζει γλώσσα στον κοροναϊό και δείχνει τον δρόμο!

Shares

Μόλις ένα κρούσμα από κοροναϊό μετράει αυτή τη στιγμή κι όμως η κυβέρνηση της χώρας θέλει ένα προληπτικό μέτρο που θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα και για τα κράτη της Ευρώπης. Ο λόγος για το μικρό κράτος του Ελ Σαλβαδόρ!

Η πανδημία του κοροναϊού έχει ‘χτυπήσει’ για τα καλά τον πλανήτη με περισσότερα από 250.000 κρούσματα μέχρι στιγμής παγκοσμίως και περισσότερους από 10.000 θανάτους.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην κεντρική Αμερική και λίγο πιο κάτω από το Μεξικό, υπάρχει ένα κράτος που έχει μόλις ένα κρούσμα για την ώρα, όμως η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να λάβει σοβαρά προληπτικά μέτρα έτσι ώστε να ηρεμήσει τους ανήσυχους πολίτες του.

Ο λόγος για το Ελ Σαλβαδόρ, όπου σύμφωνα με το ‘Elsalvador.com» ήδη προτάθηκε να μην πληρώσουν οι κάτοικοι για τους επόμενους τρεις μήνες ενοίκια, φως, νερό, τηλέφωνο και internet, έξοδα τα οποία θα τα καλύψει το κράτος. Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη να χτίζουν ένα νοσοκομείο το οποίο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί κρούσματα κορονοϊού σε περίπτωση που εξαπλωθεί και στη χώρα τους.

Ένα παράδειγμα που ίσως θα έπρεπε να το είχαν δει και πολλά ευρωπαϊκά κράτη, σύμφωνα με το News247.

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *