Μαρινάκης

Μαρινάκης: «Προσβάλλει τον Μητσοτάκη η εξαίρεση των Χανίων για τους πρόσφυγες»

Shares

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης το γεγονός ότι τα Χανιά είχαν αποκλειστεί εξ αρχής από τον «χάρτη της λύσης» σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό κατά την πρόσφατη σύσκεψη στην Αθήνα, υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη, στη διάρκεια της οποίας ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, συντονιστής για το προσφυγικό/μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής, παρουσίασε στους τοπικούς φορείς τις αποφάσεις της κυβέρνησης, δηλαδή τη φιλοξενία στην Κρήτη 1.500 προσφύγων και μεταναστών, με ερωτηματικό πάντως να παραμένει πού θα δημιουργηθούν οι κλειστές δομές φιλοξενίας.

«Αυτή η επιλογή προσβάλλει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, γιατί είναι σαν κάποιοι να έβαλαν βέτο για τις περιοχές τους και το Ρέθυμνο το είδαν σαν τον αδύνατο κρίκο», είπε ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM «Πρώτη Γραμμή», λίγες ώρες μετά την κρίσιμη σύσκεψη στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι θέση των αυτοδιοικητικών της Κρήτης είναι πως η λύση βρίσκεται στη φιλοξενία ανθρώπων σε σπίτια, όπως ήδη γίνεται με 900 άτομα περίπου στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στο Λασίθι. Η λύση αυτή, πάντως, δεν φαίνεται πολύ πιθανή, αφού ούτε κονδύλια υπάρχουν ούτε ο απαιτούμενος χρόνος.

Διαβάστε περισσότερα στα Hanianews

Shares


1 comment

  1. Pingback: Γιώργης Μαρινάκης: «Δεν θα επιτρέψουμε το Ρέθυμνο να γίνει Μόρια»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *