«Γιατί να λέγεται Λιβυκό και όχι Νότιο Κρητικό Πέλαγος;»

Shares

Συνεχίζεται η προσπάθεια μετονομασίας της θάλασσας που βρέχει τις νότιες ακτές της Κρήτης, από Λιβυκό, σε Νότιο Κρητικό Πέλαγος, θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί το ekriti.

Ο Σμήναρχος εν αποστρατεία Μανώλης Λουτσέτης, που ηγείται της προσπάθειας, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι 19 χρόνια μετά την επίσημη μετονομασία του πελάγους σε νότιο Κρητικό, σχολικά και όχι μόνο βιβλία συνεχίζουν να επιμένουν στο “Λιβυκό”. Ο ίδιος έχει κάνει παρεμβάσεις σε εκδοτικούς οίκους και κινεί όλες τις διαδικασίες προκειμένου η θάλασσα νότια της Κρήτης να πάρει το όνομα που της αρμόζει.

Αν και εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, η Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, ως επίσημος Υδρογραφικός φορέας της χώρας χρησιμοποιεί στους έντυπους (ΧΕΕ) και ηλεκτρονικούς ναυτικούς χάρτες της (ΕΝC) την ονομασία “Νότιο Κρητικό Πέλαγος” για τη θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού, και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει πλέον “Λιβυκό πέλαγος”, όπως και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στους παγκόσμιους χάρτες, έχει… “μείνει” σε όλους τους υπόλοιπους η ονομασία “Λιβυκό”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία του κ. Λουτσέτη, επισκεφθείτε τη σελίδα ΝΟΤΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ στο facebook.

Πηγή: ekriti.gr

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *