Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Κρήτη το 2017 | ΦΩΤΟ

Shares

Βρισκόμαστε στο τέλος του 2017 και για μία ακόμα χρονιά καταγράφηκε πλούσια ειδησεογραφία σε επίπεδο Κρήτης. Μάλιστα, πολλά από τα γεγονότα που σημειώθηκαν πήραν τεράστια έκταση απασχολώντας και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που αδιαμφισβήτητα αποτελεί και το θέμα της χρονιάς.

Η απαγωγή Λεμπιδάκη

Αδιαμφισβήτητα το θέμα της χρονιάς είναι η υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη η οποία απασχόλησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εντός κι εκτός συνόρων.

Πρόκειται για την μακροβιότερη υπόθεση απαγωγής επιχειρηματία στην ιστορία της Ευρώπης καθώς ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έμεινε στα χέρια των απαγωγέων του για 186 ημέρες.

Η απαγωγή έγινε στις 30 Μαρτίου του 2017 με τους δράστες να σκηνοθετούν τροχαίο στο δρόμο προς Καλέσα – όπου μένει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης – και στη συνέχεια να τον ακινητοποιούν, να τον απαγάγουν και να καίνε τα οχήματα που χρησιμοποίησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Το μόνο που άφησαν ήταν το πολυτελές αυτοκίνητο του Κρητικού επιχειρηματία.

Κατά τους έξι μήνες ομηρίας του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κρατούνταν σε πέντε συνολικά κρησφύγετα σε διάφορα σημεία της Κρήτης. Ο επιχειρηματίας ήταν πάντα δεμένος με αλυσίδα, είτε από το χέρι του είτε από το πόδι του ενώ ήταν περιορισμένοι οι χώροι που κρατούνταν με τα παράθυρα πάντα καλυμμένα.

Επικοινωνία και λύτρα: Η επικοινωνία ανάμεσα στους απαγωγείς και την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν κυρίως μέσω γραπτών μηνυμάτων ενώ υπήρξαν κάποιες επιστολές αλλά και βίντεο. Οι διαπραγματεύσεις είχαν να κάνουν κυρίως με τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς. Ο αριθμός ξεκίνησε από τα 100 εκ. ευρώ και έπεσε στα 30 εκ. ευρώ με την οικογένεια όμως να τονίζει πως δεν μπορεί να βρει πάνω από 10 εκ. ευρώ.

Η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.: Καθ’ όλη τη διάρκεια της απαγωγής η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε μεγάλες επιχειρήσεις για να βρεθεί το κρησφύγετο όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου οι αστυνομικοί, υπό τις οδηγίες του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγου, Κώστα Λαγουδάκη έκανε «έφοδο» στη μάντρα αυτοκινήτων, στο Ρέθυμνο όπου κρατούνταν τους τελευταίους τρεις μήνες ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Εκεί, ακινητοποίησαν τους τρεις φύλακες του Κρητικού επιχειρηματία και τον απελευθέρωσαν.

Shares

1 comment

  1. Pingback: Κρήτη: Άγριος καυγάς χωρίς τελειωμό ανάμεσα σε οικογένειες ΡομάDaynight

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *