Λισσός

Κρήτη: Φθινοπωρινή απόδραση στο μαγευτικό Φαράγγι της Λισσού! | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Ο γνωστός μας πια από πολλές υπέροχες παραγωγές Γιάννης Ψαρουδάκης, αυτή τη φορά επέλεξε ένα ακόμη εντυπωσιακό προορισμό για φθινοπωρινή εκδρομή στην Κρητική φύση που αξίζει να επισκεφτείτε και εσείς αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Στο φαράγγι του Λισσού λοιπόν κατέγραψε μοναδικά πλάνα από την πεζοπορική διαδρομή όπως και από απομεινάρια της αρχαίας πόλης.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Ξεκινώντας από την παραλία και ανηφορίζοντας προς το βουνό, το τοπίο αποζημιώνει και με το παραπάνω το κόπο που χρειάζεται η συγκεκριμένη διαδρομή. Η καταπράσινη φύση και οι επιβλητικές πλαγιές του φαραγγιού, χαρίζουν εικόνες που μας κάνουν να ξεφεύγουμε εντελώς από την καθημερινότητα. Μπορεί η διάρκεια της διαδρομής να είναι μόλις μία ώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει να ζηλέψει πολλά σε σύγκριση με άλλα μεγαλύτερα φαράγγια του νησιού.

Τα αξιοθέατα αρκετά μιας και στην έξοδο του μονοπατιού από τη μεριά της Λισσού βρίσκεται η Αρχαία Λισσός με το ναό του Ασκληπιού και το σπουδαίο ψηφιδωτό δάπεδο ενώ διάσπαρτα είναι τα ιστορικής σημασίας ερείπια της αρχαίας πόλης όπως τάφοι, κατοικίες κ.α.  Άξια επίσκεψης είναι επίσης το Ρωμαϊκό θέατρο, η εκκλησία του Αγίου Κύρηκου που είναι κτισμένη στη θέση παλαιοχριστιανικής εκκλησίας του 4ου-5ου αιώνα και η γραφική παραλία της Λισσού.

Δείτε το όμορφο βίντεο που δημοσίευσε και απολαύστε το Φαράγγι του Λισσού και την Αρχαία Πόλη:

Shares


1 comment

  1. Pingback: Η απόλυτη «απόδραση» στο πανέμορφο Φαράγγι της Ρόζας! | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *