Η απόλυτη ανοιξιάτικη «απόδραση» στο Φαράγγι του Κοτσυφού! | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Ο ιδιαίτερα δραστήριος κινηματογραφιστής Γιάννης Ψαρουδάκης συνεχίζει να μας προσφέρει όμορφα βίντεο από διάφορες περιοχές της Κρήτης με πάντα έκδηλο το μεράκι του και την αγάπη του για το νησί. Αυτή τη φορά κατέγραψε πλάνα από το γνωστό Φαράγγι του Κοτσυφού τόσο οδηγώντας με την αγαπημένη του μηχανή όσο και πεζοπορώντας στο μονοπάτι του φαραγγιού.

Το φαράγγι του Κοτσυφού το οποίο ξεκινάει από το χωριό Κάνεβος Αγίου Βασιλείου στο Νομό Ρεθύμνου και καταλήγει στα βόρεια του Πλακιά, στην πανέμορφη παραλία του οποίου ξεχύνεται το ρέμα του Κοτσιφού που το διαρρέει. Το μήκος του συνολικά είναι περίπου 1.800 μέτρα και οι ορθοπλαγιές του σε μερικά σημεία σχεδόν κάθετες φθάνουν το ύψος των 500 μέτρων!

Εντός του φαραγγιού του Κοτσυφού και δίπλα στον ασφαλτοστρωμένο πλέον δρόμο που διασχίζει το πάνω μέρος του φαραγγιού, συναντάει ο επισκέπτης τον μικρό ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος είναι εντυπωσιακά κτισμένος μέσα σε μια κοιλότητα στα βράχια. Επίσης, μέσα στο φαράγγι συναντάμε ερείπια νερόμυλων μιας άλλης εποχής όπως ο μύλος του Μανέλη, ο μύλος των Βαβούρηδων ενώ ξεχωρίζει ακόμη ο μικρός σπηλαιώδης ναός του Αγίου Ονούφριου.

Ο Γιάννης Ψαρουδάκης λοιπόν απόλαυσε όλη την διαδρομή στο φαράγγι του Κοτσυφού και μας προσφέρει μια σύντομη παραγωγή που αναδεικνύει την μοναδική ομορφιά του Κρητικού τοπίου. Συγκλονιστικοί βραχώδεις όγκοι, ανοιξιάτικες εικόνες εντός του ρέματος και αναπόληση του παρελθόντος καθώς βλέπουμε τους παλιούς νερόμυλους και τα πέτρινα γεφύρια…

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα στο κανάλι του στο youtube.

Shares


2 comments

  1. Pingback: Απολαύσαμε από κοντά το πιο πολύχρωμο χωριό της Κρήτης! | ΦΩΤΟ

  2. Pingback: Καταρράκτης Μυλωνά: Το επιβλητικό τοπίο που συγκλονίζει κάθε φυσιολάτρη | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *