Φαράγγι Καλλικράτη: Ο κρυμμένος «θησαυρός» της φύσης στα Λευκά Όρη | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Αν και μικρό σε μήκος σε σύγκριση με άλλα φαράγγια της Κρήτης, το φαράγγι του Καλλικράτη ξεχωρίζει για την ομορφιά του στην νοτιοανατολική περιοχή των Λευκών Ορέων στο νομό Χανίων. Ξεκινώντας από τα βοσκοτόπια των βουνών έως τα γραφικά χωριά της πεδιάδας του Φραγκοκάστελου, όποιος επιλέξει να πεζοπορήσει σε αυτό το τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 θα απολαύσει ένα ξεχωριστό κρητικό τοπίο με μοναδική θέα προς το νότιο Κρητικό πέλαγος.

Οι επιβλητικές πλαγιές του φαραγγιού, η κατάφυτη κοίτη του ποταμού που το διασχίζει του χειμερινούς μήνες και το πανέμορφο πέτρινο μονοπάτι, θα αποζημιώσουν κάθε λεπτό κούρασης. Η πανοραμική θέα σε ορισμένα σημεία της διαδρομής δεν περιγράφεται με λόγια, όπως και ο φυσικός πλούτος που προσφέρει αμέτρητους λόγους για στάση και μερικές στιγμές ηρεμίας.

Η ευκολία διάσχισης του εντυπωσιακού φαραγγιού είναι ακόμη ένας λόγος να το επισκεφτείτε καθώς είναι βατό και ξεκάθαρο στο μεγαλύτερο μέρος του. Κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού μάλιστα, θα απολαύσετε και με το παραπάνω τα μέρη όπου η σκιά προσφέρεται ως ανάσα δροσιάς πριν φυσικά φτάσετε στο τέλος του μονοπατιού και συνδυάσετε την εξόρμηση στη φύση με μια βουτιά στην παραλία που βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Ο γνωστός μας και από άλλες «περιπέτειες«, Γιάννης Ψαρουδάκης, αυτή την φορά επέλεξε να ανακαλύψει το πανέμορφο φαράγγι του Καλλικράτη και να καταγράψει υπέροχα πλάνα από την περιοχή. Δείτε την παραγωγή που δημοσίευσε στο youtube κανάλι του και απολαύστε την φύση της Κρήτης: 

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *