5 λόγοι για να κρατάτε τα φακελάκια σιλικόνης από αγορές ρούχων και παπουτσιών

Shares

Όλοι μας βλέπουμε αυτά τα μικρά φακελάκια με τζελ σιλικόνης κάθε φορά που αγοράζουμε παπούτσια ή κάποια ρούχα, αλλά το πιο σύνηθες είναι να τα πετάμε κατευθείαν χωρίς να σκεφτόμαστε πως θα μπορούσαν να μας ήταν χρήσιμα. Αυτά λοιπόν τα περίεργα λευκά φακελάκια που περιέχουν περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου που στεγνώνει τα πάντα γύρω τους, και είναι όντως πολύ χρήσιμα για τους εξής πέντε λόγους:

Ωστόσο, αν και δεν είναι τοξικά, μη δηλητηριώδη, υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσουν πνιγμό σε περίπτωση κατάποσης από μικρά παιδιά που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι!

Μάθετε λοιπόν ποιες είναι οι 5 χρήσεις για τις οποίες πρέπει να τα κρατάτε:

 

1) Αν τα βάλετε ιδιαίτερα στην τσάντα προπόνησης/γυμναστηρίου θα βοηθήσουν αρκετά στην καταπολέμηση της δυσοσμίας και της ανάπτυξης μικροβίων.

2) Αν το κινητό σας πέσει στο νερό, προκειμένου να το σώσετε βάλτε το σε ένα μπωλ που θα περιλαμβάνει αρκετά τέτοια σακουλάκια σιλικόνης που θα μαζέψουν την υγρασία της συσκευής.

3) Μπορείτε να βάλετε τα σακουλάκια σιλικόνης στα κουτιά που φυλάτε τις εκτυπωμένες φωτογραφίες σας καθώς τις προφυλάσσει από την υγρασία, την φθορά και το φαινόμενο να κολλάνε μεταξύ τους.

4) Μπορείτε να τα βάλετε επίσης κάτω ακριβώς από το παρμπρίζ ώστε να καθαρίζει το τζάμι από την υγρασία και την θαμπάδα που σας ταλαιπωρεί τον χειμώνα πριν ξεκινήσετε κάποια διαδρομή με το αυτοκίνητο.

5) Πέμπτον, τοποθετήστε μερικά τέτοια σακουλάκια όπου φυλάτε τα ξυραφάκια σας στο μπάνιο. Απορροφώντας την υγρασία που μένει στις λεπίδες μετά το ξύρισμα, τις προστατεύει και επιμηκύνει την αντοχή τους στο χρόνο.

 

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *