Έζησα 146 χρόνια γιατί είχα ανθρώπους να με αγαπάνε και να με φροντίζουν

Shares

Η περίπτωση του Mbah Ghoto από την Ινδονησία, που πέθανε χθες σε ηλικία 146 ετών και που είχε δηλώσει πως έζησε τόσο πολύ γιατί είχε ανθρώπους να το αγαπάνε και να τον φροντίζουν

Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου που ισχυριζόταν πως είναι 146 ετών- η μεγαλύτερη ηλικία που έχει καταγραφεί ποτέ- πέθανε στο χωριό του στην κεντρική Ιάβα, χθες. Σύμφωνα με τα χαρτιά του ο άντρας αυτός με το όνομα Sodimedjo, που ήταν γνωστός και με το όνομα Mbah Ghoto ( παππούς Γκότο) , είχε γεννηθεί τον Δεκέμβριο του 1870. Αλλά η Ινδονησία άρχισε να καταγράφει τις γεννήσεις μόλις το 1900- και σε πολλές περιπτώσεις έχουν υπάρξει λάθη.

Αξιωματούχοι της Ινδονησίας ωστόσο είπαν στο BBC, ότι τα χαρτιά του ήταν αξιόπιστα, βασισμένοι στα στοιχεία που τους είχε προμηθεύσει και σε προφορικές συνεντεύξεις μαζί του.

Ο  Sodimedjo μπήκε στο νοσοκομείο στις 12 Απριλίου με προβλήματα υγείας, αλλά έξι μέρες αργότερα ο ίδιος επέμεινε να πάει σπίτι του.

«Από τότε που γύρισε από το νοσοκομείο έτρωγε μόνο λίγες κουταλιές πουτίγκα και έπινε πολύ λίγο» είπε ο εγγονός του  Suyanto στο BBC, «αυτό κράτησε μόνο λίγες μέρες και μετά από αυτό δεν ήθελε να φάει ή να πιει οτιδήποτε».

Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει πέρσι Mbah Ghoto,ο είχε πει πως η μακροβιότητα του οφειλόταν στο ότι » έζησα πολύ γιατί είχα γύρω μου ανθρώπους να με αγαπάνε και να με φροντίζουν»

Πηγή: bbc.com

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *