Ευρωπαίοι

Ευρωπαίοι συνταξιούχοι κάνουν την Κρήτη δεύτερη πατρίδα τους!

Shares

Στην Κρήτη αποφασίζουν να περάσουν τη “δεύτερη νιότη” τους συνταξιούχοι από χώρες της βόρειας Ευρώπης!

Κι όχι απλά αφομοιώνονται με τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά ανακαλύπτουν τη δεύτερη (κρητική) φύση τους, συμμετέχοντας στις καθημερινές δραστηριότητες (πολιτιστικές κ.α) των τοπικών κοινωνιών!

Η αγορά ακινήτων σε περιοχές της μεγαλονήσου από τουρίστες έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Το νησί μας αποτελεί έναν ελκυστικό τόπο για αρκετούς απόμαχους βορειοευρωπαίους, που ωστόσο – με το που έρθουν έστω και μία φορά στην Κρήτη, την ερωτεύονται… σφόδρα, αποφασίζοντας να δημιουργήσουν εδώ την κύρια κατοικία τους!

Κι άξαφνα, αναγεννιούνται κι αρχίζουν να σφύζουν ξανά από ζωή!

Ο ήλιος, η θάλασσα και οι γενικότερες (κλιματολογικές και κοινωνικές) συνθήκες που συναντούν είναι ένα ισχυρό δέλεαρ, πλην όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγουν και τα απότοκα της οικονομικής στενότητας που πέρασε και (φαίνεται) να (ξε)περνά η πατρίδα μας.

Αγορές και… “χρυσές” προοπτικές!

“Το φαινόμενο αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, μπορώ να πω μια 10ετια – 15ετια. Όμως τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης που έριξε τις τιμές των ακινήτων έχει κάνει ακόμα πιο ελκυστικούς τους ελληνικούς προορισμούς. Για τους ξένους οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές, γιατί και οι αποδοχές (συντάξεις) τους είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα.

 

Ο κ. Κώστας Αράπογλου

Άρα, για αυτούς το να κάνουν μια αγορά της τάξης των 100.000 ή 150.000 ευρώ για να έχουν ένα σπίτι, πολυτελές, σε ένα χωριό της Κρήτης είναι πιο εύκολο σε σχέση με έναν Έλληνα που βρίσκεται στη θέση τους” διαπιστώνει ο κ. Κώστας Αράπογλου, δικηγόρος και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Κρήτης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Cretalive

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *