τεστ κοροναιος

Έτσι θα γίνονται τα τεστ στο σπίτι για τον κοροναϊό | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Η δειγματοληψία θα γίνεται με τη διαδικασία του ρινικού επιχρίσματος.

Tον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα κατ’οίκον τεστ για ύποπτα και πιθανά κρούσματα κοροναϊού καθώς και τη διαδικασία με την οποία θα γίνεται ο έλεγχος και η δειγματοληψία παρουσίασε το ρεπορτάζ του Open TV. Συγκεκριμένα, στη διαδικασία προσομοίωσης που παρουσιάζεται, υγειονομικό κλιμάκιο ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει κατ’οίκον δειγματοληψία σε ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

Η δειγματοληψία γίνεται με τη διαδικασία του ρινικού επιχρίσματος, ενώ προηγουμένως ο ασθενής υποβάλλεται σε μια σειρά ερωτήσεων, όπως τι συμπτώματα έχουν, αν έχουν ταξιδέψει το τελευταίο δεκαπενθήμερο και πόσο καιρό έχουν τα συμπτώματα. Πριν τη λήψη του δείγματος ο γιατρός λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας. Ο γιατρός φυλάει το δείγμα σε σακουλάκι που κλείνει ερμητικά και μπορεί να διατηρηθεί σε ειδικό ψυγείο για δύο ημέρες.

Η βοηθός μικροβιολόγου, Αγγελική Ντίνου, μιλά στην κάμερα του Open TV και αναφέρει ότι έχει κάνει τεστ κατ’οικον σε διάφορες ηλικίες όλο αυτό το διάστημα και σε ανθρώπους που έλειπαν στο εξωτερικό. Κινητές ομάδες υγείας αναμένεται να βγουν στους δρόμους από κλιμάκια του ΕΟΔΥ αμέσως μετά το Πάσχα. Την ίδια ώρα, ιδιωτικές κλινικές εδώ και εβδομάδες πραγματοποιούν κατ’οίκον δειγματοληψία στους ασθενείς τους.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open TV:

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *