Ερντογάν: «Ήμασταν στη Μεσόγειο πριν από 500 χρόνια, είμαστε και τώρα με τις φρεγάτες μας»

Shares

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί ενώ υπεραμύνεται της συμφωνίας με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες.

Διεμήνυσε πως η Άγκυρα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει την παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο, τόσο σε επίπεδο διαπραγματεύσεων όσο και μαχών.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αλλάξουμε τον ρου των γεγονότων και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο της μάχης», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στα εγκαίνια αυτοκινητοδρόμου στη Σμύρνη.

Όπως τόνισε «στην ανατολική Μεσόγειο δεν είμαστε μόνο με τα ερευνητικά πλοία μας και τα γεωτρύπανά μας, αλλά και με τις φρεγάτες μας και τα αεροσκάφη μας.

Και πριν από 500 χρόνια ήμασταν εκεί και σήμερα είμαστε εκεί».

Σε αυτό το πλαίσιο, έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει στον σχεδιασμό του.

«Σε ό, τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, για κάθε πρόβλημα που θα αποφύγουμε να αντιμετωπίσουμε, στο μέλλον θα χρειαστεί να πληρώσουμε μεγαλύτερο λογαριασμό».

O Ερντογάν υπεραμύνθηκε εκ νέου του μνημονίου με τη Λιβύη και άφησε αιχμές για όλους όσοι αντιδρούν μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Όποιος δεν καταλαβαίνει από δίκαιο της θάλασσας, όποιος δεν καταλαβαίνει από διεθνές δίκαιο, κρίμα να μην έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει», είπε χαρακτηριστικά.

«Η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη δεν είναι επειδή θέλαμε να μπούμε σε περιπέτειες αλλά ούτε και για να κάνουμε το κέφι μας.

Γι’ αυτό λέμε ότι ως χώρα και ως έθνος δίνουμε έναν αγώνα ανεξαρτησίας. Τα συμφέροντα της χώρας μας συγκρούονται με τα συμφέροντα άλλων χωρών», ανέφερε.

Πηγή: newsbeast

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *