Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε λήγει η προθεσμία για την τρίτη φάση

Shares

Εως τις 26 Οκτωβρίου θα μπορούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ προκειμένου να ενταχθούν στον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Σημειώνεται, ότι δικαίωμα ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 έχουν ακόμα και επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και ταμειακή μηχανή, εφόσον ανήκουν σε πληττόμενο ΚΑΔ, αλλά και επιχειρήσεις με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους.

Κριτήριο για τον υπολογισμό του δανείου που θα λάβουν οι επιχειρήσεις είναι η απώλεια τζίρου στο εξάμηνο Μαρτίου- Αυγούστου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανήκουν οι επιχειρήσεις στους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και να λάβουν φθηνό κρατικό δάνειο είναι να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχαν την 1η Αύγουστου 2020 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Μεταξύ άλλων στην υπουργική απόφαση προβλέπονται τα ακόλουθα:

  • Θεσπίζεται καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής για ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορονοϊού COVID-19 για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο του 2020.
  • Η ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι ακατάσχετηαφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.
  • Επιτόκιο αναφοράς: 0,83%, το οποίο αντιστοιχεί στο βασικό επιτόκιο που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα και ισχύει κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τελευταίας αριθ. 2008/C 14/02 (C 14/6 της 19.1.2008), ήτοι – 0,26, προσαυξημένο κατά 109 μονάδες βάσης.

Πηγή: ethnos

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *