επιστράτευση

Επιστράτευση: Σκορπούν πανικό με ψευδείς ειδήσεις | Δείτε τι ισχύει

Shares

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και γράφεται εντόνως από ορισμένους ιστότοπους ότι δήθεν έχει κινηθεί διαδικασία επιστράτευσης και η αστυνομία μοιράζει φύλλα πορείας για Έβρο – Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Τα περισσότερα από αυτά τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή στον επίσημο ιστότοπο του ΓΕΣ λειτουργεί η «Ηλεκτρονική Εφαρμογή Ταχυδρομείου Αποστολής- Ειδοποίησης Εφέδρου» παντρεύοντας στην ουσία αυτές τις δύο ουσιαστικά άσχετες μεταξύ τους πληροφορίες και μπερδεύοντας το αναγνωστικό κοινό.

Παραπλανητικοί τίτλοι όπως: «Όλοι οι έφεδροι κάτω των 45 καλούνται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΓΕΣ» διασπείρουν τον πανικό και δεν βοηθούν καθόλου στην πληροφόρηση του ελληνικού λαού.

Σχετικά θέματα:

Ποιοι Έλληνες θα κληθούν στον Στρατό σε περίπτωση μερικής επιστράτευσης;

Η τεταμένη κατάσταση των τελευταίων ημερών στον Έβρο συσχετίζεται από μερικά site με την ψηφιακή εφαρμογή του ΓΕΣ καλλιεργώντας ηθελημένα την εντύπωση και το κλίμα ότι o Στρατός απευθύνει κάποιο έκτακτο κάλεσμα επιστράτευσης των εφέδρων ή ότι τέλος πάντων ότι αυτό αναμένεται να συμβεί άμεσα.

Κάτι τέτοιο προφανώς δεν ισχύει.

Όπως αναφέρει το evros24.gr κατόπιν επικοινωνίας με το ΓΕΣ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών δείτε τι ισχύει:

Κατόπιν επικοινωνίας με το ΓΕΣ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπάρχει στο site του Γενικού Επιτελείου Στρατού από τον περασμένο Οκτώβριο.Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών που επιχειρεί σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου η κυβέρνηση.

Η πλατφόρμα καλεί στην ουσία τους έφεδρους να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους, όπως για παράδειγμα ένα νέο τηλέφωνο ή μια διεύθυνση που άλλαξε κ.ο.κ για να αποφεύγουν την γραφειοκρατία. Είναι μια εφαρμογή επικαιροποίησης στοιχείων και μόνο», τόνισαν ρητά από το ΓΕΣ.

Εξάλλου, η ΠΟΜΕΝΣ τόνισε ότι πρόκειται περί επικίνδυνης παραπλάνησης του κοινού και διασποράς φόβου πάνω σε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα την ώρα που αυτό που χρειάζεται αυτή τη δύσκολα εθνικά στιγμή είναι ψυχραιμία. Τέλος, μας είπαν πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εντολή για μερική ή ολική επιστράτευση.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *