Εντυπωσιακές εικόνες από το πιλοτήριο ενός Καναντέρ | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Εντυπωσιακές εικόνες μέσα από το καναντέρ που επιχειρούν κατάσβεση στο πύρινο μέτωπο του καλοκαιριού κατέγραψαν με κάμερα οι πιλότοι. Οι χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-215  πέταξαν πάνω από ις φλόγες που άφησαν πίσω τους στάχτες και τεράστια οικολογική καταστροφή. Η αναμέτρηση με την πυρκαγιά φέρνει σκάφος και πλήρωμα αντιμέτωπο με υψηλότατες θερμοκρασίες. Ο ζεστός αέρας σχηματίζει δίνες, που δημιουργούν επικίνδυνες αναταράξεις, ενώ πολλές φορές η ορατότητα μέσα στους καπνούς φτάνει στο μηδέν. Τότε η πτήση για κάποια δευτερόλεπτα γίνεται μηχανικά και κάθε απρόσεκτος χειρισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία μιας αποστολής είναι η απόσταση του μετώπου από τη θάλασσα. Εάν υπάρχει δυνατότητα γρήγορου ανεφοδιασμού μπορούν να γίνουν πολλές αποτελεσματικές ρίψεις. Εχει υπολογιστεί ότι σε ιδανικές συνθήκες το κάθε αεροσκάφος μπορεί να κάνει περίπου 15 ρίψεις μέσα σε δύο ώρες. Η πλήρωση των δεξαμενών με νερό εξαρτάται και από τον κυματισμό της θάλασσας. Εάν είναι ιδιαίτερα υψηλός υπάρχει ο κίνδυνος, το αεροσκάφος να σπάσει πάνω στα κύματα. Ο κάθε χειριστής επιλέγει πότε και πως θα κατέβει στη θάλασσα.

Οι κραδασμοί του αεροσκάφους και ο εκκωφαντικός θόρυβος από τις μηχανές εξουθενώνουν και τον πιο ανθεκτικό πιλότο. Έχουν αναφερθεί περιστατικά που ο κυβερνήτης χτύπησε το κεφάλι του πάνω στην οροφή με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει εν ώρα πτήσης.

Το βίντεο μέσα από το πιλοτήριο του αεροσκάφους δείχνει το μέγεθος της προσπάθειας. Δείχνει πως το αεροσκάφος τύπου CL-415 (διάδοχος του ομώνυμου CL-215) γεμίζει νερό από τη θάλασσα και στη συνέχεια πετά πάνω από τις φλόγες μπαίνοντας κυριολεκτικά μέσα στους πυκνούς καπνούς. Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στο τέλος των πλάνων όπου φαίνονται τα καμμένα στρέμματα γης.

 

 

Πηγή: mixanitouxronou

Shares


1 comment

  1. Pingback: Νταλικέρης με χαλασμένα φρένα, κάνει την πιο «μάγκικη» κίνηση! ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *