Ένα άρθρο αφιερωμένο στα παιδιά των ’90s | ΦΩΤΟ

Shares

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΖΗΣΑΝ ΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η Μαρίτα Αλημίση και ο Κωστής Πιερίδης ανέλαβαν το δύσκολο έργο της καταγραφής και μετά από μια μεγάλη νύχτα πάτησαν save με δάκρυα στα μάτια και πήγαν να φάνε μία Pizza Ηut τιμής ένεκεν στη ναϊντίλα της ζωής τους.

Είσαι γέννημα θρέμμα των 90’s αν ταυτίζεσαι με τα παρακάτω:

1. Early 90s: Κάτι μεταξύ παιδιού και εφήβου ή αλλιώς «η φάση είναι Δημοτικό».

– Paxos και ξερός, δηλαδή.

– Εκεί γύρω, λοιπόν, μπήκες από νωρίς στο παιχνίδι της κλασσικής κόντρας Α1 με Α2, ( ή 6οδημοτικό με 9ο Στη Νέα Σμύρνη ας πούμε) και φυσικά στην αιώνια κόντρα Αγόρια – Κορίτσια. Με το μυθικό σύνθημα «Αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κότες».

– Επιστρέφοντας από το σχολείο έβλεπες τηλεόραση τρώγοντας μεσημεριανό: Kαρουζέλ, Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, Ατίθασα Νιάτα, Santa Barbara, Art Attack, Beverly Hills, Baywatch (= σεισμός του 99), Cebollitas (οι Ατρόμητοι για τους νεότερους). Και βέβαια η γκόμενα στο New Channel που έβαζε τραγούδια video clip παραγγελιά.

– Τα Σάββατα έβλεπες φανατικά «παιδικά» ή αλλιώς «μικιμάου». Ξύπναγες το πρωί στις 8 για ένα τουλάχιστον γεμάτο 5ωρο παιδικά και γάλα με κορνφλέιξ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε: «Candy Candy», «Thundercats», «Getter Robot», «Χελωνονιντζάκια», «G. I Joe», «Χάιντι», «X-Men», «Bolek και Lolek», «The Flintstones», «Καπαμαρού», «Sailor Moon», «Scooby Doo», «Μάγια η Μέλισσα», «Disney Club» με Λυκούργο και Καρολίνα, «Dragon Ball», «Power Rangers» κλπ. Επειδή όλο και κάποιο θα έχουμε ξεχάσει, τσέκαρε κι αυτό το videaki με εισαγωγές από τα καλύτερα 1990s παιδικά.

– Φυσικά, το Σάββατο δεν τελείωνε εκεί. Τα μεσημέρια είχε «Ο Πρίγκιπας του Μπελ Ερ» με αμούστακο Will Smith και μια άλλη σπουδαία αμερικανιά με ένα παιδάκι με γυαλιά πατομπούκαλα και τσιριχτή φωνή. Τα πολύ αλάνια λιώνανε και με τιτάνα Al Bandy και «Παντρεμένοι με παιδιά».

Διαβάστε την συνέχεια στο nou-pou

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *