ΡΕΘΥΜΝΟ: Γέμισε λουλούδια το παραλιακό μέτωπο! | ΦΩΤΟ

Shares

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.gr

Ακόμη πιο όμορφο έγινε το παραλιακό μέτωπο του λιμανιού στο Ρέθυμνο με λουλούδια διαφόρων ποικιλιών που φύτευαν επί δύο μέρες τώρα, εθελοντές. Τα φυτά φτάνουν τα 1.500 μέχρι στιγμής, όμως υπάρχουν μελλοντικά σχέδια και για ενδημικά φυτά που θα προσφέρουν εκπαιδευτικές γνώσεις σε περαστικούς αλλά και μικρά παιδιά που μπορούν να αξιοποιούν το χρόνο τους μέσα από εκδρομές που θα διοργανώνουν τα σχολεία της πόλης.

Επικεφαλής των εθελοντών, ο Μιχάλης Κουμνάς διαθέτει ιδιόκτητο φυτώριο για την προετοιμασία διαφόρων ειδών φυτών, αλλά και ενδημικών φυτών που θα κοσμούν την παραλία του Ρεθύμνου. Ο Μιχάλης Κουμνάς τόνισε, ότι εάν λιγότεροι από 10 εθελοντές κατάφεραν να γεμίσουν τόσα φυτά σε τόσο λίγο χρόνο, τότε σίγουρα την επόμενη χρονιά η προσέλευση περισσοτέρων εθελοντών θα κάνει θαύματα σε όλη την πόλη μέσα σε χρόνο ρεκόρ!

Η πρόεδρος του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, σημειώνει ότι υπάρχει η διάθεση να δημιουργήσουν έναν ποιοτικό και πιστοποιημένο κήπο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς υπάρχει στενή συνεργασία με τον Στέργιο Πυρίντσο, καθηγητή του πανεπιστημίου. Το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί ένας βιότοπος με εποχικότητα, όπου ο σπόρος θα μεγαλώνει και θα εξελίσσεται σε λουλούδι, ώστε να κάνει τον κύκλο του ανάλογα με την εποχή που αναπτύσσεται, ώστε την επόμενη χρονιά να φυτεύεται ξανά σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης. Το αμμώδες παραλιακό μέτωπο θα φυτευτεί με ενδημικά φυτά προς εξαφάνιση για να ομορφύνει και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο.

Η φύτευση εμπεριείχε σπόρους όλων των εποχών που θα γονιμοποιηθούν και μάλιστα θα πολλαπλασιαστούν σε νέα φυτώρια με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά να φυτευτούν λουλούδια και σε άλλα σημεία της πόλης. Το επίφοβο σημείο είναι οι τυχόν βανδαλισμοί που θα μπορούσαν να καταστρέψουν κάτι που χτίστηκε με τόσο κόπο και μεράκι.  Μια από τις προσπάθειες που έγιναν για να κινητοποιήσουν τον κόσμο να σεβαστεί τη συγκεκριμένη προσπάθεια είναι και η διήμερη προσφορά λουλουδιών σε περαστικούς από το παραλιακό μέτωπο, ως μια παρότρυνση να δημιουργήσουν ένα μικρό κήπο στο μπαλκόνι τους και να αγαπήσουν και αυτοί με τη σειρά τους τα φυτά.

Πάντα τέτοια να ‘χουμε!

 

Shares

 

1 comment

  1. Pingback: Γιατί το Ρέθυμνο είναι η ομορφότερη πόλη της Κρήτης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *