λιμενικό

Σάλος με το βίντεο που δείχνει Έλληνες λιμενικούς να πυροβολούν μετανάστες

Shares

Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο το οποίο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτό εμφανίζεται ένα ταχύπλοο του Λιμενικού μαζί με  ένα φουσκωτό τα οποία πλησιάζουν λέμβο γεμάτη μετανάστες. Το ελληνικό φουσκωτό πλησιάζει τους μετανάστες και ένα λιμενικός με γάντζο επιχειρεί να απομακρύνει το σκάφος των μεταναστών.

Κτυπά και έναν μετανάστη με τον γάντζο. Ο άλλος Έλληνας λιμενικός έχει ήδη τραβήξει το πιστόλι του. Πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό. Το ταχύπλοο του Λιμενικού πλησιάζει και αυτό το φουσκωτό με τους μετανάστες. Ένας από το πλήρωμα με έναν μακρύ γάντζο αυτή τη φορά επιχειρεί όχι μόνον να απομακρύνει το πλεούμενο με τους μετανάστες αλλά κάποια στιγμή και να το τρυπήσει.

Griechische Küstenwache greift Flüchtlinge an – lebensgefährlich

Die türkischen Behörden haben Sky-News ein Video zugespielt, dass das gewalttätige Vorgehen griechischer Küstenwache gegen Menschen auf einem überfüllten Schlauchboot zeigen soll. Die meisten haben nichtmal Schwimmwesten. Dieses Boot ist überfüllt und in Seenot. Statt zu helfen, wird geschossen.Leider ist zu befürchten, dass es kein Fake ist. Heute ist schon ein Kleinkind ertrunken. Es ist keine Übertreibung mehr zu behaupten, dass die Regierungen momentan Tote in Kauf nehmen. Und das obwohl sich Erdogan genau diese Krise wünscht.Wie naiv, menschenunwürdig und unsouverän EU-Staaten mit der Situation umgehen, ist unbeschreiblich. #lesbos #lesvos

Gepostet von Erik Marquardt am Montag, 2. März 2020

Οι τουρκικές Αρχές ισχυρίζονται πως τραβήχτηκε στις 07:26 (σ.σ. Δευτέρα) το πρωί στην Αλικαρνασσό.

Το video αυτό έχει προφανώς αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Από την μία στιγμή στην άλλη η Ελλάδα που αντιστέκεται στον Έβρο για να εμποδίσει την είσοδο σε χιλιάδες μετανάστες που οργανωμένα και καθοδηγούμενα καταφθάνουν από την Τουρκία, χάνει το δίκιο της με ένα video το οποίο δείχνει την σκληρότητα με την οποία συμπεριφέρεται το Ελληνικό Λιμενικό στη θάλασσα.

Αυτό το video καθώς και ορισμένα άλλα με την ίδια θεματογραφία ανάγκασε τον ΟΗΕ να παρέμβει και να θυμίσει πώς υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες συμπεριφοράς απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *