Έλληνας αστυνομικός με μεράκι έδωσε νέα πνοή σε παρατημένο περιπολικό! | ΦΩΤΟ

Shares

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», ο ειδικός φρουρός Γιώργος Βραχνής, με προσωπικά του έξοδα που ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ και κυρίως, με προσωπική δουλειά, δημιούργησε ένα από τα πιο δυνατά περιπολικά που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ.

Ο Βραχνής, οδήγησε το περιπολικό που βρισκόταν στην Αμυγδαλέζα με σπασμένο κινητήρα και ραγισμένη τουρμπίνα σε συνεργείο που πραγματοποιεί βελτιώσεις στο Μενίδι, εκεί όπου ο ίδιος μαζί με τους μηχανικούς κατάφερε να τους προσδώσει 500 ίππους.

Μάλιστα, η τελική ταχύτητα του βελτιωμένου περιπολικού είναι 268 km/h, όπως μετρήθηκε από σύστημα GPS.

Ανάμεσα στις αλλαγές που έχει κάνει ο ειδικός φρουρός περιλαμβάνονται σφυρήλατα πιστόνια, νέα μεγάλη τουρμπίνα, αλλά και πιο σπορ ανάρτηση, μεγαλύτερα ελαστικά και 6πίστονες δαγκάνες για τα φρένα. Ο ίδιος, δηλώνει ότι η δύναμη μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, φθάνοντας στους 550 ίππους.

Επιπλέον των παραπάνω, υπάρχει και σύστημα που αλλάζει τη χαρτογράφηση του μοτέρ για να κινείται σε καθημερινές συνθήκες με λιγότερα άλογα, ενώ το πρόγραμμα των 500 ίππων μπορεί να επιλεγεί σε καταστάσεις ανάγκης όπως μια καταδίωξη, για να μεταφερθεί ένα άτομο που χρήζει βοήθειας κ.λπ.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν το πραγματικά εντυπωσιακό αυτό Octavia κυκλοφορεί στους δρόμους ή βρίσκεται ακόμη στο συνεργείο. Ωστόσο, εφόσον τελικά τεθεί και πάλι στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., είναι σίγουρο ότι πολλοί παραβάτες θα χάσουν τον ύπνο τους…

Πηγή: newsauto

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *