Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Χουλιάρας: «Ντρέπομαι για την επιστήμη μου – Ξεσηκώνεται όλη η Ελλάδα για έναν συγκεκριμένο σεισμολόγο»

Δημοσιεύτηκε

στις

Χουλιάρας
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
116 Shares

«Ο κόσμος έχει αγανακτήσει, γιατί δεν προλαβαίνουμε να μιλήσουμε για μια σεισμική ακολουθία και κάποιος συνάδελφος επιλέγει να μιλήσει για κάποιον άλλο χώρο για δικά του ενδιαφέροντα. Και ξεσηκώνεται όλη η Ελλάδα και ενώ υπάρχει δραστηριότητα στην Κρήτη αρχίζουμε και συζητάμε μήπως κάνει σεισμό στην Θήβα, μήπως κάνει σεισμό δεξιά, αριστερά, επειδή ένας άνθρωπος αποφάσισε ότι έχει επιστημονικές ανησυχίες».

Αυτά ανέφερε μεαφορμή συζητήσεις που γίνονται στην δημόσια σφαίρα για την πιθανότητα να δούμε σύντομα μεγάλους σεισμούς σε άλλες περιοχές, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Γεράσιμος Χουλιάρας, καλεσμένος στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

«Εγώ προσωπικά έχω πάει στην Θήβα, στήσαμε με το γεωδυναμικό ινστιτούτο ένα φορητό δίκτυο για να παρακολουθούμε την σεισμική δραστηριότητα με περισσότερους σταθμούς, από το καλοκαίρι και είδαμε ότι ο ρυθμός είναι χαρακτηριστικός, έχει μια τιμή γύρω στο 0,9 με κανονικότητα το 1. Τέτοιες σεισμικές ακολουθίες, που διαρκούν μήνες, ακόμα και χρόνο, έχουμε πάρα πολλές στην χώρα. Είναι συνηθισμένα, οπότε δεν ξέρω για ποιο λόγο ασχολούμαστε ακόμα με την Θήβα. Υπάρχει ένας που δεν συμφωνεί και ασχολείται όλη η Ελλάδα μαζί του. Ντρέπομαι για την επιστήμη μου εδώ που φτάσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιάρας.

Είναι πολύ ενοχλητικό, είναι παραπληροφόρηση και τίποτα άλλο, ξεκαθάρισε ο κ. Χουλιάρας. «Φανταστείτε την αγωνία των ανθρώπων, να ακούν για 6,5, ρίχτερ, ενώ αυτή την στιγμή τα δεδομένα δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.

Επεσήμανε πως βεβαίως η περιοχή της Θήβας έχει ιστορικό παρελθόν, κάτι που συμβαίνει όμως και με τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. « Δεν θα καθόμαστε να αναλύουμε την ιστορία της Ελλάδας κάθε φορά που έχουμε έναν σεισμό. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να απολογούμαστε για έναν άνθρωπο που θέλει ασταμάτητα να μιλάει για σεισμούς».

Χουλιάρας
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap