Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

«Βράζει» η Κρήτη από κορονοϊό – Μεγάλη η διασπορά στις νεαρές ηλικίες

Δημοσιεύτηκε

στις

πλοίο
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
56 Shares

Οι τουριστικές περιοχές “βουλιάζουν” από κόσμο αλλά και από κρούσματα κορονοϊού! Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες 3 εβδομάδες καταγράφεται κυρίως στις ηλικίες 18 έως 24, όπως ανέφεραν στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Παρασκευής.

Οι περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού είναι τα νησιά του Ιονίου, του Νοτίου Αιγαίου, η Κρήτη και η Αττική, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής, ενημερώνοντας για την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα. Η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή. Επίσης, είπε ότι αύξηση έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες 3 εβδομάδες και οι επαναλοιμώξεις.

Αυξημένες είναι και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης ξεκίνησε την ενημέρωση με στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη και την αύξηση του δείκτη θετικότητας.

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών όμως τα δεδομένα των κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν όλα τα κράτη αύξηση» σημείωσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, ο Θεοκλής Ζαούτης.

Όλη η Ευρώπη πλέον είναι στα κόκκινα όσον αφορά την πανδημία, τονίζοντας ότι είναι συνεχής η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλες τις κεντρικές, νότιες και βόρειες χώρες της Ηπείρου. Όπως παρατήρησε αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ στις νοσηλείες τα περισσότερα κράτη δεν βρίσκονται στο κόκκινο. Χαμηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα, είπε, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού.

Αναφερόμενος στις δυο νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, η Ελλάδα είναι πάνω από 50% της μετάλλαξης.

πλοίο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap