ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρία χρόνια στο δρόμο: Ζευγάρι αστέγων Κυψέλη βρήκε καταφύγιο σε αυτοκίνητο

Η καθημερινότητα ενός άστεγου ζευγαριού στην Κυψέλη
Ένα άστεγο ζευγάρι στην Κυψέλη διαβιεί μέσα σε αυτοκίνητο για τα τελευταία τρία χρόνια. Οι δύο συνταξιούχοι περνούν τις ημέρες και τις νύχτες τους στο πεζοδρόμιο, αναζητώντας έναν αξιοπρεπή χώρο διαμονής.
Ο 70χρονος κύριος Χρήστος, ο οποίος πάσχει από ζαχαρώδη διαβήτη, εκφράζει την απελπισία του. «Ένα σπίτι να μπούμε μέσα, δεν μπορώ άλλο, κουράστηκα, απελπίστηκα», δηλώνει. Παρά τις δυσκολίες, τονίζει την αξιοπρέπειά τους: «Μπορεί να είμαστε άστεγοι, αλλά είμαστε αξιοπρεπείς».
Η τοπική κοινωνία της Κυψέλης έχει αγκαλιάσει το ζευγάρι, προσφέροντας φροντίδα και βοήθεια. Ωστόσο, η έλλειψη μόνιμης στέγης παραμένει ένα βασανιστικό πρόβλημα. «Πολύ δύσκολα. Στεναχωριέμαι. Να βρούμε ένα φθηνό σπίτι. Μπορούμε να βρούμε ένα μικρό σπιτάκι», αναφέρουν.
Οι ώρες εντός του αυτοκινήτου κυλούν αργά και επίπονα. Το ζευγάρι ζητάει απλώς μία στέγη για να επιβιώσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, ένα αυτονόητο δικαίωμα στην Ελλάδα του 2025.
Πληροφορίες από το δελτίο του Mega
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Φωτιά ξέσπασε σε μαγαζί στο Ρέθυμνο | ΒΙΝΤΕΟ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 ημέρα πριν
Αυτοί συνελήφθησαν στην Κρήτη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός αγροτοσυνδικαλιστής, ο βοηθός λογιστής και η σύζυγος δικηγόρος
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Ο «Φραπές» ενώπιον της Εξεταστικής για το Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Δείτε live
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πριν
Μεγάλη προσοχή σε όσους έχουν λογαριασμό στην Εθνική – Τι έχει συμβεί




