Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση μία εβδομάδα πριν τις εκλογές;

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Δημοσκόπηση «βόμβα» πυρπολεί το πολιτικό σκηνικό, μία εβδομάδα πριν στηθούν οι κάλπες των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η νέα έρευνα της Palmos Analysis για το Tvxs.gr δείχνει την «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει στις 3,5 μονάδες, δηλαδή στα όρια του στατιστικού λάθους.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,9% (έναντι 23,4% στην προηγούμενη μέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4% (έναντι 17,5% στην προηγούμενη μέτρηση).

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: Χρυσή Αυγή 4,9% (3,6%), το Κίνημα Αλλαγής 4,7% (6,2%) και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,1% (2,5%). Κάτω από το όριο του 3% κινούνται το ΜΕΡΑ 25 με 2,2%, το Ποτάμι με 1,9% (0,5%), η Ένωση Κεντρώων με 1,2% (1,3%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% (1,1%), η Λαϊκή Ενότητα με 0,8% (1,1%), η Δημιουργία Ξανά 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 0,5% (1%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 0,4% (0,3%).

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με 35%, ενώ το 33% θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τέλος, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη σημαντική μείωση της διαφοράς με τη ΝΔ, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 49% (η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 78%).

 

Πηγή: newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version