Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα – Έκθεση – ΓΕΛ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ο μορφωτικός ρόλος του σχολείου είναι το θέμα στην Έκθεση, το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σεκείμενο του φιλόλογου και δοκιμιογράφου Δ. Ν. Μαρωνίτη για την Παιδεία και την Εκπαίδευση,, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και προσαρμόστηκε για τις ανάγκες των Πανελληνίων 2018.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα σημερινά θέματα χαρακτηρίζονται ως βατά, ενώ η πλειονότητα των υποψηφίων το χαρακτηρίζει αναμενόμενο.

Κατεβάστε ΕΔΩ τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεση των ΓΕΛ

Το σχολείο και ο μορφωτικός ρόλος του ήταν το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν τις ιδέες τους οι υποψήφιοι.

«Με αφορμή διάλογο που έχει ανοίξει στη σχολική κοινότητα σχετικά με τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου στον 21ο αιώνα, γράφετε ένα άρθρο (500- 600 λέξεις) στη μαθητική εφημερίδα στο οποίο:

α) υποστηρίζετε την άποψη ότι το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και παιδευτική λειτουργία, και

β) προτείνετε, αιτιολογημένα, τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του παιδευτικού ρόλου του σχολείου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version