Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πού μεταφέρθηκαν τα βαγόνια του θανάτου – Έριξαν άσφαλτο στο σημείο της τραγωδίας

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Το απόγευμα της Κυριακής (5/3) ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των βαγονιών, με τελευταίο από αυτά που μετακινήθηκαν να είναι το βαγόνι – εστιατόριο. Ένα βαγόνι «τάφος» για τους περισσότερους νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι πυροσβέστες λίγο πριν ανασυρθεί το μοιραίο βαγόνι του εστιατορίου έκαναν μια τελευταία αυτοψία, χωρίς να εντοπίσουν κάτι σημαντικό.

Πλέον, όλα τα βαγόνια έχουν μεταφερθεί σε έναν χώρο κοντά σε αυτόν του δυστυχήματος όπου θα συνεχιστεί ο έλεγχος από ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ.

Από εκεί και πέρα, στον τόπο της τραγωδίας έχουν αρχίσει να πηγαίνουν πλέον και συγγενείς των θυμάτων. Πολλοί είναι αυτοί που στέκονται για αρκετή ώρα, με βουβό πόνο, πριν αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο όπου σταμάτησε η ζωή για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι έρευνες, ωστόσο, στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας Intercity 62 θα συνεχιστούν. Πλέον τα συνεργεία έχουν αναλάβει να απομακρύνουν από το σημείο οτιδήποτε θυμίζει την τραγωδία. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής. Σήμερα, αναμένεται στα Τέμπη να φτάσει ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης όπου αναμένεται να συμμετάσχει σε σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα ταυτοποιημένα θύματα της τραγωδίας έφτασαν στα 55, ενώ υπάρχει μια σορός που δεν έχει ταυτοποιηθεί αλλά και μία οικογένεια που έχει δώσει DNA χωρίς να έχει ενημερωθεί για ταυτοποίηση με κάποια σορό. Οι περισσότεροι συγγενείς των θυμάτων έχουν αναχωρήσει, πλέον, από τη Λάρισα και σταδιακά παραλαμβάνουν τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων.

Η μεταμόρφωση του τοπίου της τραγωδίας

Την ίδια στιγμή, συνεργεία επιχειρούν ακατάπαυστα στο σημείο της τραγωδίας, προκειμένου να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική γραμμή και ο περιβάλλοντας χώρος, ενώ όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, ειδικά μηχανήματα στρώνουν άσφαλτο στο σημείο μεταμορφώνοντας ολοκληρωτικά το τοπίο.

Πού μεταφέρθηκαν τα βαγόνια

Λίγο έξω από τη Λάρισα, σε ανοικτό χώρο, πλησίον του εργοστασίου Ζαχάρεως, μεταφέρθηκαν τα συντρίμμια και τα βαγόνια των τρένων που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το Larissanet.gr  καταδεικνύουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, καθώς οι βαριές κατασκευές διαλύθηκαν, με πολλές εξ αυτών να έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version